Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gävleföretag vill anställa varslad TP-personal

Nyheten om det stora varslet har spridit sig i branschen. Ett telemarketing-företag har redan aviserat intresse för att anställa personal från Teleperformance.

Annons

Många har öst beröm över den kompetenta personalen som varslats på Teleperformance i Söderhamn. När nyheten nådde företaget Call-Up i Gävle så reagerade de direkt.

– Det var en jättetråkig nyhet som nådde oss men också en jättemöjlighet. Vi befinner oss i en expansiv fas och ser möjligheter att sysselsätta 15 personer ytterligare. Kanske fler på längre sikt, det beror på hur snabbt vi vill gasa, säger Viktoria Bergström som arbetar med marknadsföring och rekrytering på Call-Up.

Telemarketingföretaget grundades 1996 och har i dag ett 100-tal anställda, varav omkring 60 på heltid. De arbetar med försäkringsmedling, vilket innebär att sälja försäkringar. De har sitt kontor på ett våningsplan i Flanörhuset, mitt i Gävle.

Call-Up får många ansökningar men det kan svara svårt att hitta sökanden med rätt bakgrund.

– Det är inte jättegott om kvalificerad personal. Vi söker främst personer som gillar försäljning och service. Man måste ha ett intresse av att hjälpa människor och prata i telefon, säger Viktoria Bergström.

På måndag kommer hon upp till Söderhamn för att hålla ett första möte med arbetsförmedlingen.