Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleborgspolitiker positiv till legalisering av cannabis: "Hoppas på en öppnare diskussion"

Miljöpartisten och riksdagsledamoten Anders Schröder öppnar för att legalisera cannabis, det säger han till P4 Gävleborg.

Annons

Sedan 2014 sitter Anders Schröder från Gävle i riksdagen för Miljöpartiet och nu öppnar han dörren för att legalisera cannabis.

Till P4 Gävleborg säger han att den kontroversiella frågan borde diskuteras då han menar att den nuvarande förbudslinjen inte fungerar.

Därför bjuder han nu in till ett seminarium i riksdagen om några veckor där frågan ska debatteras.

Ett förslag som enligt Anders Schröder skulle göra det lättare att bekämpa brottsligt våld.

– Kopplingen mellan grov, organiserad brottslighet och de skjutningar som sker i våra förorter i dag, och narkotikahandeln, är ju solklar, och det säger också polisen. Det är det som driver den våldsspiral vi ser nu. Om vi skulle kunna få bort lite av den våldsspiralen genom att ha en laglig försäljning som konkurrerar ut den olagliga, så är ganska mycket vunnet, säger han till P4 Gävleborg.

Samtidigt säger Miljöpartiets narkotikapolitiske talesperson till radion att partiet inte står bakom en eventuell legalisering.