Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Gävleborgare älskar sin tv

Tittar du mycket på tv? Du är inte ensam. Gävleborgarna är näst bäst i landet i att titta på tv. Nästan två och en halv timme, 147 minuter, per dag är genomsnittet.

Gävleborgaren blir slagen endast av Kalmarbon, som enligt en ny undersökning från Sveriges annonsörer sitter 3 minuter längre per dag i tv-soffan.

– Visst kan man hämta in kunskap och titta på nöjesprogram på tv, men generellt hoppas jag att Gävleborgarna har annat att göra. Att man håller sig aktiv både fysiskt och psykiskt. Men det är min privata åsikt, säger Stefan Bäckström (C), ordförande i lärande och kulturnämnden i Hudiksvall.

Varför tror du att vi i Gävleborg är landets näst "bästa" tv-tittare?

- Jag vet faktiskt inte. Man brukar ju prata om att det skulle höra ihop med låg utbildningsnivå, men sådana slutsatser tror jag inte man ska dra, det blir bara spekulationer.

Har vi ovanligt lite att göra?

- Nej, tvärtom! Här i vårt län finns det massor att ta tag i. Om man istället kunde lägga lite engagemang på till exempel sociala föreningar, idrottsföreningar eller kanske politik.

Tittar du själv mycket på tv?

- Nej, de flesta dagar tittar jag inte alls, förutom kanske på nyheterna. Men tittar jag är jag väldigt svag för långfilmer, och det klart, då har jag ju kommit upp i två timmar om jag gör det. Annars blir det vissa dokumentärer. Och visst kan det hända att jag tittar på till exempel Gäster med gester ...