Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tisdagens blåljus: Knivhot vid polisstation, Blocketbedragare fälld och inbrott i husvagn

Här samlas dagens olyckor, polishändelser och bränder.

Annons

Klicka på blålänkarna för att läsa de fullständiga artiklarna.

Trafiken

På morgonen föll ett träd ned över en väg i Arbrå. Hindret var snabbt undanröjt från platsen.

Brott

En kvinna ska ha blivit huggen med ett föremål i låret. Polisen har gripit en man som misstänks för grov misshandel. Händelsen inträffade i Ljusdal.

Mannen dömdes vid Hudiksvalls tingsrätt för att ha våldtagit två kvinnor vid över 30 tillfällen, på ett boende i Bollnäs kommun. Nu vill vårdaren bli friad i hovrätten. I dag inleddes förhandlingarna.

En man i 45-årsåldern stoppades vid 08-tiden på måndagsmorgonen vid Kolsvedjabacken. Han misstänks nu för drograttfylleri, ringa narkotikabrott och grov olovlig körning.

En kvinna i 75-årsåldern upptäckte på tisdagsmorgonen att någon stulit hennes bil vid Köpmantorget i Söderhamn.

Någon har brutit sig in i en husvagn som stod uppställd på en vändplats vid Stensjön och stulit verktyg, gummistövlar och en solcellspanel.

En man hotade att sticka kniven i två personer utanför Ljusdals polisstation vid 17-tiden på måndagen.

En man i 25-årsåldern från Nordanstig döms till dagsböter för våldsamt motstånd, efter att han varit berusad på en krog i Söderhamn.

Mannen lade ut annonser på Blocket om smycken, mynt och biljetter – och lurade köparna på tusentals kronor. Han döms nu i Hudiksvalls tingsrätt för 24 brott.

Plus: Åke Perssons mördare nekas att få domen prövad i Högsta domstolen. Det innebär att den rättsliga processen nått sin ände – och nu är livstidsdomen definitiv. 

Bränder

Vid 23:30-tiden på måndagen kom ett larm om röklukt från en villa i Nordanstig.

■■ TIPSA! Har du något annat tips? Kontakta helahälsingland.se via telefon: 0650-355 55, e-post: tips@helahalsingland.se eller använd Tipsa-tjänsten.

Mer läsning

Annons