Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Svante Lönnbark kan få avgångsvederlag på 3,4 miljoner kronor

Just nu pågår arbetet med att hitta regiondirektören Svante Lönnbarks efterträdare. Men vad som ska hända med Lönnbark när nya direktören är på plats är ännu oklart. Finns det inga nya arbetsuppgifter för honom inom regionen väntar ett avgångsvederlag på närmare 3,4 miljoner kronor.

Annons

Svante Lönnbark måste enligt sitt avtal med regionen lämna jobbet som regiondirektör i Gävleborg senast i april nästa år då han fyller 65 år. Men han kan få sluta tidigare än så.

Sista ansökningsdatumet för tjänsten som regiondirektör gick ut i söndags och förhoppningen är att rekryteringen ska vara klar under hösten.

Men även om Lönnbark lämnar rollen som regiondirektör har han enligt sitt anställningsavtal rätt att jobba kvar inom regionen tills han fyller 67 år. Om han får nya arbetsuppgifter kommer hans månadslön som i dag ligger på 140 000 kronor att reduceras med tio procent.

Om regionledningen och Lönnbark inte kan komma överens om nya arbetsuppgifter har han rätt till ett avgångsvederlag på 24 månadslöner, nästan 3,4 miljoner kronor.

Svante Lönnbark slutar som högsta chef för landstinget/regionen efter elva år.

Svante Lönnbark har tidigare sagt att han vill fortsätta att jobba inom regionen även efter 65-årsdagen, men i dagsläget har han inga besked om framtiden.

"Inget är klart, återkommer med besked senare", skriver han i ett sms.

Inte heller regionrådet Eva Lindberg (S) kan lämna några besked om Svante Lönnbarks fortsatta karriär inom regionen.

Regionråd Eva Lindberg (S).

– Enligt avtalet ska det ske ett resonemang och det har vi inte hunnit med. Vi behöver först och främst se hur tidplanen för nyrekryteringen fortskrider. Vi är alla precis tillbaka från semestrarna så vi har inte fått information om detta ännu, säger hon.

Tidsgränsen för att söka jobbet som regiondirektör har passerat. Men vilka som har sökt blir inte offentligt förrän rekryteringsfirman som sköter rekryteringen, Source Executive, lämnat över ansökningarna till regionen, vilket kan dröja.

– Det har inte kommit in några formella ansökningar men det har funnits ett bra intresse från personer som vi har pratat med. Vi kan ha ett antal personer som formellt ansöker om en fyra, fem veckor ungefär, säger Björn Torstensen som är seniorkonsult på företaget och sköter rekryteringen.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons