Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ung hälsing bakom unik app: "Det är som moderna Gula sidorna"

För tre år sedan upptäckte Jesper Brinley från Bollnäs ett problem. I tre års tid har han nu arbetat på att ta fram en lösning. Appen Whats your socials gör det enkelt att hitta sina vänner på sociala medier.

Annons

Utan någon tidigare erfarenhet av varken apputveckling eller företagsverksamhet har 23 åriga Jesper Brinley från Bollnäs nu släppt appen Whats your socials.

– Jag brukar säga att det är som moderna Gula sidorna, säger Jesper Brinley.

Läs också: Kokosbollsfabrik öppnar i Söderhamn: ”Man får ha karaktär för att stå emot”

Jesper Brinley har efter tre år nu släppt appen Whats your socials.

Runt tvåhundra användare har redan registrerat sig på appen som gör det möjligt för medlemmarna att skapa en profil och registrera sina användarnamn till de sociala medier som de använder, så att andra medlemmar lätt kan hitta.

Förutom användarnamn till sociala medier kan användarna även dela sina spelprofiler och profiler på musikdelningstjänster.

– Det är väl mest mina vänner och deras vänner i nuläget men det börjar dyka upp användare från runt om i landet. Vi har ju egentligen inte börjat marknadsföra appen än, säger Jesper Brinley.

Läs också: Söderhamnsföretag miljonsatsar – ger sig in i klädbranschen

Jesper Brinley upptäckte ett problem och hittade lösningen.

Idén till appen kom när Jesper Brinley för tre år sedan själv satt och försökte få tag på en kompis användarnamn på appen Snapchat. Han insåg att han inte kan vara den enda som varit på jakt efter ett användarnamn och började fundera ut en lösning på problemet.

Läs också: Entreprenör-doldis från Hälsingland bakom nätapotek: "Omsätter snart en miljard"

Appen som släpptes i juni är resultatet av tre års problemlösning, nytänkande och slit. Nu arbetar han med appen i Söderhamn men det händer att han jobbar hemifrån Bollnäs också. Trots att arbetet med appen tar upp mycket tid har Jesper Brinley även ett deltidsjobb som målare.

– Det finns många som sitter inne på bra idér men man orkar inte ta det vidare eller vet inte hur man ska göra det. Jag är så glad att jag har varit envis. Det har gått perioder där arbetet med appen stannat upp och fått bakslag men jag har hållt i, säger Jesper Brinley.

Jesper Brinley

I maj fick Jesper Brinley utmärkelsen Framtidens innovatör i Gävleborg 2016 för appen. I november representerar han Gävleborg i den stora rikstäckande finalen.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons