Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två män eldade bengaler på bandymatch – döms mot sitt nekande

Under en bandymatch mellan Broberg och Edsbyn i februari tändes flera pyrotekniska pjäser i publiken. Två män har nu dömts till böter för brott mot ordningslagen.

Annons
Foto: Robert Jonsson

Den 26 februari 2017 tändes flera så kallade bengaliska eldar när Broberg spelade mot Edsbyn på Hällåsen i Söderhamn. Fem män greps senare av polisen, bland andra de två män som nu dömts för brott mot ordningslagen.

Läs även: Tre söderhamnare får böta för bengaler på Hällåsen

Tre av de gripna männen erkände brott och mottog ett strafföreläggande. De två männen som nu dömts är i 25- och 35-årsåldern, och har båda förnekat brott.

Men ordningsvakter som ingrep vid händelsen har pekat ut de två männen, och tingsrätten anser att det är ställt utom rimligt tvivel att de två männen höll i brinnande bengaler.

Läs även: Två män åtalas för pyroteknik på bandymatch – nekar till brott

Den 19 april 2017 fick mannen i 25-årsåldern tillträdesförbud till samtliga inhägnade anläggningar i Sverige där det anordnas bandymatcher av Svenska Bandyförbundet. Förbudet ska gälla fram tills den 31 mars 2018.

Mannen i 35-årsåldern har uppgett för tingsrätten att ett sådant förbud även kan bli aktuellt för honom ifall tingsrätten finner honom ansvarig för att ha eldat bengaler under matchen.

Tingsrätten anser att tillträdesförbudet inte förhindrar att männen döms för brott mot ordningslagen.

Mannen i 25-årsåldern ska betala 30 dagsböter á 430 kronor, totalt 12 900 kronor, medan mannen i 35-årsåldern ska betala 30 dagsböter á 130 kronor, totalt 3 900 kronor.

För nyheter om Söderhamn följ Söderhamns-Kuriren på Facebook!

Mer läsning

Annons