Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Törnell i allsång när Stenödagarna hade premiär

Med Monica Törnell på scen och hennes hitlåtar från Svensktoppen i högtalarna drog Stenödagarna igång med välljudande sång.

Annons

Monica Törnell var den artist som öppnade årets version av Stenödagarna under onsdagen.

Läs också: Pensionärer drar till Stenö

– Det har varit över förväntan. Närmare 140 personer kom och till och med vädrets makter stod oss bi, trots att det regnade på flera håll i trakten, berättar arrangör Mats Hanold efteråt.

Många stämde upp i sång under allsångsträffen med Monica Törnell på scen.

Allsångsledare Jan-Evert Hagström fick så många att stämma upp i sång så att den hördes över hav och camping. En kör sammansatt av medlemmar från hela Söderhamns kommun bidrog med extra välljud.

Denna allsångsträff var den första av åtta. Varje onsdag kommer det att sjungas i Stenödagarnas regi. Varje tillfälle viks åt en speciell artist. Nästa onsdag uppträder Dan Andersson-tolkaren Torsten Pettersson.

Läs också: Stenödag i solsken

Mats Hanold slår även ett extra slag för allsångsträffen den 13 juli. Då uppträder Emil Ernebro tillsammans med sin fru Zandra.

– Han är ju en av de större gitarristerna i Sverige så det är väldigt roligt att han kommer, säger Hanold och fortsätter:

– Det bästa med Stenödagarna är att vi ger äldre personer som sitter hemma och inte har något att göra en chans att komma ut. En buss hämtar och lämnar besökare runt om i kommunen. Bussen är gratis så att resenärerna slipper den kostnaden.

Läs också: Allsång även nästa sommar

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons