Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tester och uppkörningar – nu har fordonsgänget tagit studenten

Det svåraste med att backa med släp är att få släpet att rulla dit man vill. Särskilt när det är 24 meter långt och 60 ton tungt. På torsdagen tog killarna och tjejerna på fordon- och transportprogrammet på Staffangymnasiet i Söderhamn studenten.

Annons

Eleverna är populära. Ett tiotal åkerier har ringt till skolan den senaste tiden och velat anställa eleverna på fordon- och transportprogrammet.

– Jag har varit tvungen att säga nej. Alla elever har redan jobb, berättar Danne Johansson som undervisar de drivna eleverna.

De nyblivna studerna tågade genom stan.

–Denna klass är den duktigaste och mest högpresenterande jag undervisat. Plikttrogna och motiverade och dessutom väldigt trevliga.

Gratulationerna kom från stora och små.

– Vi vill något. Det är kul med problemlösning, sammanfattar Dennis Larsson, en av eleverna. Han börjar sin provanställning på Dannes transport i Regnsjö på måndag.

Hans klasskompis Jonas Eklund har utsetts till skolans bäste transportelev. Jonas har högst betyg i alla ämnen och har tagit alla körkort först.

Andreas Bordin firade storasyster Tove med en djupröd ros.

Under torsdagen samlades gänget en sista gång, för att ta emot betyg och springa utför den legendariska trappan på skolan. Många hade tagit sig till skolgårdsplanen med blommor och skyltar till de nyblivna studenterna.

Detta var ögonblicket eleverna väntat på.

Strax före tolv öppnades den tunga porten och elever strömmade ut i vita kjolar, klänningar och mörka kostymer till musik och ballonger.

De firade med dans och sång-

När alla kommit ut väntade den traditionsenliga paraden. Gänget på fordon- och transportprogrammet gav sig av på segertåg genom stan. Fredrik Lindkvist en av de forna eleverna, visade vägen i folkvimlet med studentmössan på hjässan.

- Efter det väntar fest med familjen. Sedan träffas vi som gått i klassen igen.

Sandra och Louise Olsson delade klassrum med 14 killar.

Jonas Eklund har all anledning att se glad ut. Han kammade hem titeln som skolans bäste transportelev.

Segertåget gick genom staden.

Dennis Larsson bar transportstudierna med stil.

Många hade samlats på Staffangymnasiet för att fira de nyblivna studenterna.

Dennis larsson, Jonas Eklund och Alexander Vestlin kollade nöjt igenom sina betyg.

Mer läsning