Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succéstart för Sanna Olsson i allsvenskan: "Självklart vill jag spela i SSL"

Tre vinster av tre möjliga. Och hela sju poäng från hennes klubba.
Säsongen kunde inte börjat bättre eller roligare för Sanna Olsson i Pixbo.
– Det har verkligen lossnat, säger 21-åringen från Söderhamn.

Annons

Pixbo har fått en bra start på allsvenskan, precis som lagets center Sanna Olsson. Hon har tagit en allt större roll på planen. Inte bara i form av alla mål och assist.

– Vi hade en cup i Karlstad under försäsongen och det gick inte helt hundraprocentig enligt mig. Men efter den är det många som sagt att det hänt någonting.

2011 lämnade hon Söderhamns IBF för att plugga på innebandygymnasiet i Falun under tre år. Därefter flyttade hon till Göteborg för att studera vidare – och då föll valet av klubb på Pixbo Wallenstam IBF.

– Just nu går jag ett naturtekniskt basår samtidigt som vi har fyra-fem pass i veckan plus matcher på helgen. Det gäller att ha framförhållning och en bra planering. Jag ska klart det här året och sedan förhoppningsvis söka till läkarlinjen nästa höst. Det siktar jag emot.

För tredje matchen i rad blev Sanna Olsson utsedd till matchens lirare i Pixbo.

Pixbo i den Svenska superligan (SSL) blev för första gången svenska mästare 2016/16. Sanna spelar i farmarlaget som efter serieomläggningen håller till i den nystartade allsvenskan.

– Vi spelar i södra serien, men vi kommer även att möta lag från västra serien. Vi är redan en SSL-förening och kan inte gå upp. Men det är bra för oss spelare att det redan finns ett lag och det ger möjligheter att eventuellt flyttas upp.

Och med tanke på hur det har sett ut i säsongsupptakten har hon redan nu stärkt sina aktier inför framtiden. Redan i premiären visade hon att prov på bra offensiva kvaliteter med två mål och två assist – i 10–5-segern.

– Hela laget känns bra. Det är en ny serie med många nya lag och det var extra skönt att vinna den matchen. Vi har haft svårt och inte tagit en enda poäng mot Hovsätra på väldigt länge, säger Sanna Olsson.

Hennes facit hittills är sju poäng (fem mål och två assist. Det kan jämföras med totalt tolv poäng under hela förra säsongen. Förklaringen till lyftet?

– Jag bestämde mig bara helt enkelt. Jag vill utvecklas och vill bli bättre. Det är bara lägga ner den tid som krävs på träning. Jag tycker också att jag har fått ett bättre skott och tar mer initiativ på planen, kanske.

Siktar du på spel i högsta ligan?

– Självklart vill jag spela i SSL. Det är därför man lägger ner all tid. Sen vet man inte om eller när chansen kommer. Men då gäller det att ta den. Definitivt, säger Sanna Olsson.

Mer läsning

Annons