Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stenödagarna är igång – Båttur och allsång för små och stora

I onsdags var det dags för sommarens andra omgång av allsång på stenö. På förmiddagen avgick m/s Hulda från bryggan för en färd till Rönnskär för de som ville.

Annons

Stenödagarna är nu igång med allsång och andra aktiviteter. Under onsdagen tog m/s Hulda med sig ett gäng skärgårdsintresserade för en tur till Rönnskär.

För vissa ombord var det första besöket i Söderhamns skärgård, och Skepparen Henrik Olsson pekade ut öarna som Hulda passerade för passagerarna. Pingst, Midsommar, Nordamerika och Sydamerika.

Varij Bonde och Svea Kvarnström tyckte att glassen var något av det bästa med båtturen.

Väl framme på Rönnskär guidade lotsdottern Margareta Berglund besökarna och berättade om lotsverksamheten som hållit till där. Hon är uppväxt på ön och delade inlevelsefullt med sig av öns historia.

– Den här platsen är min största kärlek, och jag berättar så gärna för de som vill höra på.

För Anita Strömberg var det första besöket till Rönnskär, hon fick passa på medan barnbarnen Varij och Svea var på besök i stan.

Ulla Larsson och Barbro Hanold och Britt-Marie Bergenstråle trivdes på båten.

Britt-Marie Bergenstråle besökte Rönnskär en gång för tjugo år sedan. Hon tyckte att det skulle bli intressant att åka dit och se hur det såg ut där idag.

Elin Hedberg får hjälp av mormor Eva Meiling att sätta på sig flytvästen.

Eva Meiding jobbar i receptionen på Stenö och hade bara varit på Rönnskär och städat på vandrarhemmet tidigare. Hon såg framemot att få åka dit igen. Hon var där med sitt barnbarn Elin Hedberg.

På vägen hem serverades det fika.

Elin Hedberg, 9,  var där med sin mormor Eva Meiding.

När Hulda släppt av passagerarna på Stenö igen var allsången i full gång. Det var bandet Fyra lekare och herr Larsen som bjöd på musik och sång med blandad repertoar. Allt från Etta James till Owe Thörnqvist.

Stenödagarna arrangeras i sommar av Stenös Vänner, som kommer att hålla i åtta onsdagar med trevlig allsång. De har även sett till att det går gratisbussar dit så att alla ska ha möjlihet att ta sig ut.

– Responsen har varit väldigt positiv, det märks att folk tycker det är roligt att komma ut hit, säger Mats Hanold, ordförande i Stenös Vänner.

Tore Blom uppskattade initiativet med Stenödagarna. – Det är ett fantastiskt jobb dom gör.

Margareta Berglund berättade inlevelsefullt om lotsarna och deras historia.

Bandet Fyra lekare och herr Larssen underhöll med sång och musik, bland annat Etta James hit

Mats Hanold,  ordförande i Stenös vänner, var glad över den positiva responsen.

Restaurangen var full med gäster som kommit för att delta i allsången.

Mer läsning