Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sommarjobb till alla som vill på Skytten: "Det är roligt att se till att det är fint här"

Garanterat sommarjobb på området man bor på. Det är verkligheten för alla som är mellan 14 och 19 år och bor på skytten.
– Det är roligt att arbeta och tjäna sin egna pengar, säger Jonathan Ehn Wendin.

Annons

25 ungdomar nappade på erbjudandet om granaterat sommarjobb. I måndags började de första att jobba med fastighetsskötsel i området.

– Vi klipper gräset och ser till att det är fint här på Skytten. Det är jobbigt men roligt att se till att det är fint här, säger Nadia Akaimova som är en av ungdomarna.

Läs också: Sommarjobb till alla mellan 14 och 19 år på Skytten

Det är det kommunala fastighetsbolaget, Faxeholmen som äger fastigheterna på området som har startat projektet. Faxeholmens VD, Petri Berg, ser projektet som både en möjlighet för de som jobbar att stärka sin självkänsla och komma in i vuxensamhället.

– Majoriteten av sommarjobbarna som fått dessa tjänster är av utländsk bakgrund. Jag tror att det kan vara ett bra sätt att integrera ungdomarna i samhället, säger Petri Berg.

I och med att alla som fått dessa jobb bor på Skytten känner många redan varandra och de är extra mån om att hålla området snyggt.

– Jag tycker att det är bra för de som bor här, säger Sadek Shararf som är en av sommarjobbarna.

Läs också: Onlinepizza söker sommarjobbare

Jobbperioden sträcker sig över sex veckor och är uppdelad i två perioder. De som jobbar ger alltså upp tre veckor av sitt sommarlov.

– Det är bara roligt att ha något att göra och tjäna sina egna pengar, och vem vill inte ha pengar liksom, säger Jonathan Ehn Wendin som också han jobbar på Skytten.

VD Petri Berg tycker att projektet är lovande och han hoppas att det fungerar som han tänkt.

– Vi hoppas och tror att det här kommer bli väldigt bra och förhoppningsvis är det något vi kan fortsätta med kommande år, säger han.

Mer läsning