Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamnstjejer dansar i Barnkanalen: "De är eld och lågor"

Dansgruppen Touchdown från klubben Bumpy Feet i Söderhamns kommer att visa sitt fina fotarbete i Morgonshowen på Barnkanalen den 12 september.

Annons

Dansarna i gruppen – ett gäng tjejer i ålder nio till elva år – fick hjälp av en mamma för att komma till tv-programmet som sänds för de yngsta varje dag i veckan.

– Jag läste på Facebook att Barnkanalen sökte nya idéer till hösten och tänkte att jag chansar och tipsar om Touchdown. Dagen efter hörde de av sig, säger Carina Forsberg Fryklund, mamma till en av gruppens dansare.

Läs också: Hiphop-prinsessorna Elsa och Stella är av högsta klass

Dansgruppen Touchdown laddar för hip hop-VM och en insats i Barnkanalen.

Touchdown har tunga hip hop-meriter från EM och siktar på VM senare i höst. Men att få delta i Morgonshowen lett av Markus Granseth inför runt hundratusen tittare smäller också högt.

– Jag berättade för dottern och någon tjej till i gruppen och de blev eld och lågor. De är så taggade så, säger Carina Forsberg Fryklund.

Läs också: Matildas passion blev företag i Söderhamn: "Det är utvecklande och fantastiskt"

Den 12 september tidigt på morgonen är det dags för hip hop-gruppen från Söderhamn att visa upp sig i tv. Dagen innan åker gänget ned till Stockholm i minibuss.

– Det är direktsändning och de får väl visa upp sin gruppdans och kanske något mer, men manus är inte klart än, säger Carina Forsberg Fryklund.

Mer läsning

Annons