Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamns nya boulehall äntligen invigd: "Vi har kämpat i flera år"

Efter att ha kastats fram och tillbaka har nu boulen stannat på toppen av Gjutarbacken. Under måndagen hölls invigningen för den nya boulehallen i Söderhamn.

Annons

Efter att ha flyttats omkring mellan olika anläggningar i kommunen har Söderhamns boulespelande pensionärer äntligen hittat en plats att kalla sin egen. Efter en månad med renoveringar och banbygge höll pro-klubbarna invigning för sin efterlängtade hall under måndagen.

– Det känns underbart att vi äntligen har fått till en boulebana inomhus, något som vi har kämpat för i flera år, säger Kjell Wiksten.

Läs mer: Nu är boulen i rullning igen

Men det var ett tag nära att det inte skulle bli någon ny lokal. Den tilltänkta lokalen på Gjutarbacken hann bli upptagen och entusiasterna Kjell Wiksten och Bertil Melin fick jobba hårt för att få fram ett nytt förslag inför KUS-nämndens möte.

Och lösningen visade sig finnas nära till hands. I en grannlokal till den först tilltänkta står nu tre banor redo för boulespel. Där finns även en cafédel och planer på toalett och dusch.

Iordningställandet har bouleföreningarna stått för medan kultur och samhällsservicenämnden betalar hyran.

– Bouleföreningarna har blivit illa hanterade så när vi fick se ritningarna sa vi i nämnden att nu måste vi lösa det här en gång för alla. Och jag tycker att den här lösningen blev fantastisk, säger Stig Nordgren (V), ordförande i KUS.

Läs mer: Pensionärer besvikna: "Vi är på krigsstigen"

Under måndagens invigning fanns även Sparkbanksstiftelsens Håkan Spinord på plats för att räcka över en check på 25 000 kronor för bygget av bouleplanerna.

– Bidragen är helt avgörande. Utan de här pengarna hade det aldrig blivit någon hall. Det här betyder väldigt mycket för Söderhamns pensionärer. Det blir en social samvaro som är väldigt värdefull, säger Kjell Wiksten.

Under höga applåder från ett 50-tal bouleentusiaster räcktes checken på 25 000 kronor över.

Ännu återstår lite arbete med att förlänga två av banorna. Men för att kunna bygga färdigt behöver föreningarna vänta ut den pågående utbyggnaden av en föreskoleavdelning i grannlokalen.

Solstrålarna som tränger in genom gardinerna får däremot pensinärerna att längta efter den utomhussäsong som nu närmar sig, en nyinvigd boulehall till trots.

– Blir det dåligt väder i sommar kan vi alltid åka hit och spela inomhus, säger Kjell Wiksten.

Läs mer: Boulespelare ser fram mot bra banor

Mer läsning