Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Söderhamns IBF ser ljust på framtiden efter lyckad cuphelg

Innebandysäsongen börjar lida mot sitt slut och då är det traditionatt spela cup för att avsluta säsongen på ett roligt sätt. Söderhamns IBF:s tjejer födda 03 och 04 åkte i fredags till Sundsvall för att spela Ankarspelen.

Annons

Man hade anmält sig i både F03 och F04-klassen, och spelade med två olika trupper, där några spelare fick dubbla och spela i båda klasserna.

F03 gick obesegrade genom gruppspelet och vann sedan semifinalen mot Nätra IF från Örnsköldsvik efter suddendeath med 1-0.

Segermålet satt i krysset med en fintinövad frislagsvariant. Lycklig målskytt blev Nina Andersson.

I finalen tog dock segersviten slut när Gimonäs vann med 5-3. SIBF hade ledningen med 3-2 efter mål av Nina Andersson, Isabell Abrahamsson och Tuva Knutsson. Men efter bra och fint spel gjorde Umeå-laget tre raka mål i andra perioden.

Det var länge sedan ett lag från Söderhamn tog sig till final i en cup med så gediget och stort startfält.

Det lovar gott inför framtiden att Söderhamns IBF kan vara med och fajtas med klubbar från betydligt större städer.

Kännetecknet är att de kämpar alltid fram till slutsignalen ljuder oavsett under eller överläge.

Söderhamns IBF:s 03:or ställdes mot Gimonäs i finalen i Ankarspelen.

F04-laget spelade sin serie utan slutspel. Inga tabeller räknas, utan det skall vara kul att vara med och spela och känna på cupkänslan.

Inledde med två trista förluster efter bra spel och lite orättvist i målprotokollet på lördag, Det fortsatte sedan med ytterligare en uddamålsförlust påsöndag morgon, innan segerglädjen åter infann sig på eftermiddagen i sista matchen mot arrangörslaget Ankarsvik.

Segersiffrorna skrevs till 5-3 och detblev en lätt hemresa ner mot Söderhamn.

Hemma i Hälsingland spelades det DM för P14. Killarna hadesamma framgång som F03:orna och gick obesegrade genom gruppspelet och vann semifinalen mot Hudik/Björkberg (5-2). Men i finalen blev det förlust mot ett revanschsuget Wallvik, som fått stryk av SIBF tidigare i gruppspelet .

Wallvik vann med 5-2 i finalen. SIBF:s målskyttar var Albin Pålsson och Linus Zackrisson. I semifinalen mot H/B gjordes målen av Linus Zackrisson (2), Albin Pålsson, Olle Pernesten och Lucas Larsson.

Söderhamns IBF 04:or jublar efter seger i sista matchen.

Mer läsning

Annons