Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

SM-silver för Pettersson i bänkpress – tredje året i rad

Under SM-tävlingen i bänkpress den 12 juli knep Niklas Pettersson andraplatsen genom att lyfta 220 kg.

Annons

Niklas Pettersson

Under SM-veckans tävlingar i tisdags var det än en gång dags för Hassela Powerliftings egen skogshuggare Niklas Pettersson att lägga sig på bänken i 120+ klassen för herrar. Men det här var ingen debut för Pettersson i SM och inte heller första gången på en nationell pallplats. Petterson, som kommer från Söderhamn, tog nämligen hem silvermedaljen för tredje året i rad, något han är mer än nöjd med. Han förväntade sig nämligen ett tuffare motstånd i år än de föregående.

- Jag blev förvånad över att dom andra inte presterade bättre, jag kände mig precis som vanligt, säger han med en ödmjuk ton.

Pettersson säger sig istället genomgå en progressiv utveckling, som blir extra tydlig i hans allt tjockare SM-CV. Under SM 2014 lyfte han nämligen 197,5 kg, året efter 210 kg och nu år 2016 hela 220kg. Han har alltså avancerat med ca tio kilo per år och ser inget stopp i sikte för den återkommande trenden.

- Förhoppningsvis lär jag kunna ta ytterligare tio kilo till nästa SM, säger han med sin positiva framtidstro.

Förutom att lyfta tungt på gymmet "vardagsmotionerar" Pettersson fem dagar i veckan i sitt jobb som skogshuggare. Något som kan tänkas gå hand i hand med varann.

-Det är tyvärr ingen fördel att vara stor och klumpig i skogen, men tvärtom gynnar motionen i skogen tyngdlyftningen, säger han.

Härnäst för Pettersson väntar EM i bänkpress på Island om fyra veckor. Detta innebär en knapp vila innan det är dags för nya förberedelser. På Island förväntar han sig dock ett väldigt tufft och rutinerat motstånd.

- Jag kan väl hamna på en femteplats som bäst kanske, säger han och hänvisar till några av de tio år äldre tävlanden och deras rutinmässiga fördelar.

Läs också: 210 kilo räckte till silver för Niklas Petterssons

Mer läsning

Annons