Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skattesmäll för statlig delägare till Söderhamnsbolag

Statliga bolaget Inlandsinnovation som är storägare till Söderhamns Tillväxtkassa har gjort momsavdrag på mer än nio miljoner kronor som underkänts av Skatteverket.
– Det kommer inte att påverka oss någonting, säger ordförande Magnus Persson.

Annons

Under åren 2013 och 2014 har statliga riskkapitalbolaget Inlandsinnovation gjort felaktiga momsavdrag på drygt drygt nio miljoner kronor, enligt Skatteverket.

Läs också: Lokalt riskkapitalbolag bildas

Det var vid en granskning från myndigheten som de felaktiga avdragen uppmärksammades.

Inlandsinnovation investerar i företag för att öka möjligheterna till arbetstillfällen och exportintäkter. De är delägare i fem tillväxtkassor, varav de äger 49 procent av Söderhamns Tillväxtkassa. Övriga 51 procent ägs av åtta företagare från Söderhamn.

Läs också: Söderalaföretagaren som brädade in sig bland stjärnkockarna: ”Jag har nått de fina salongerna”

Tillväxtkassans vision är att skapa ett kreativt entreprenörsklimat i Söderhamn genom att investeringa på både kort och lång sikt i företag.

Ordförande Magnus Persson känner till delägarens bakslag hos Skatteverket, men är övertygad om att det inte spelar någon roll för verksamheten här.

Ordförande Magnus Persson vid Söderhamns Tillväxtkassa säger att skattesmällen på drygt nio miljoner inte påverkar verksamheten i Söderhamn.

Kommer lika mycket pengar att kunna investeras framöver alltså?

– Det kommer inte att påverka oss någonting, säger han.

Mer läsning

Annons