Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Restaurang använde samma städredskap till kök och toalett

Söderhamnsrestauranger som granskades under kommunens stickprovskontroll visade sig ha bristande rutiner i både städning , livsmedelshantering och att upplysa om allergener.

Annons

Vid bygg- och miljönämdens stickprovsgranskning av restauranger runt om i Söderhamn kom det fram att tre matställen brister i att upplysa om vilka allergener, alltså ingredienser som folk kan vara allergiska mot, som rätterna innehåller.

Läs ocskå: Krögare: Glasskiosken skymmer och gör att vi tappar väldigt mycket omsättning

Tre restauranger hade bristande rutiner i livsmedelshanteringen.

För att godkännas av livsmedelsverket räcker det med att ha en skylt med information om att kunden kan fråga personalen om vilka allergener maten innehåller.

Läs också: Restaurang i Hölick till salu: "Synd om något som funnits där så länge försvinner"

Samma restauranger hade också bristande rutiner vid städning och renhållning. På en av restaurangerna användes samma golvmopp till köket som till kundtoaletten, och vissa redskap hade oklara användningsområden. Restaurangerna hade också brister som gällde hantering, nedkylning och temperatur på råvaror.

Inspektionerna görs av bygg- och miljönämnden för att se hur väl verksamheterna lever upp till livsmedelsverkets krav. Vid inspektionen kontrolleras bland annat lokaler, utrustning, rengöring och förvaring av livsmedel.

De avvikelser från livsmedelslagstiftningen som kommit fram under inspektionen kommer att följas upp vid ett senare tillfälle.

Läs också: Bollnäs campings framtid oviss - hyresavtalet uppsagt: "Det kom lite som en chock"

Mer läsning

Annons