Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Premiär för ny rockfestival i Trönö: ”Det passade väldigt bra i år”

Sista helgen i augusti går Sockenrocken av stapeln på Trönö idrottsplats. Ett arrangemang där man kan äta hamburgare, trivas och lyssna på bra musik från hårdrock till bluesrock.

Annons

Trönö IP blir platsen för den nya festivalen Sockenrocken.

Den 27 augusti äger Sockenrocken rum på Trönö idrottsplats.

– Det blir som en minifestival. Lokala band kommer att spela och det finns hamburgare och fika till försäljning, säger Lena Åkerlind, trönöbo och engagerad i arbetsgruppen för sockenrocken.

Alla deltagande band har sina rötter i kommunen och det är bara ett band som inte har medlemmar som själva kommer från Trönö.

Läs mer: Det här händer i juli och augusti – din guide till Sommarhälsingland

Stilmässigt handlar det om hårdrock och bluesrock med lite poprock där emellan.

Det blir musik från Dirty Dudes DO/DC som spelar ACDC covers, Tingshus, Butterfly Bullets, Soundwave, Rotvälta och reunion med bandet One Legged Onions.

Mellan rockakterna får man som besökare lyssna till ljuva toner av trubaduren Linnea Johnsson eller Linnit som hon kallar sig.

Under årens lopp har det då och då varit musikevenemang i Trönö, något som Lena Åkerlind och arbetsgruppen har saknat på senare år och funderat på ett tag att dra igång någonting eget.

– Trönö IK brukar alltid ordna midsommarfirande, men det blev ingenting i år. Kombination med att vi har saknat Bergsbofestivalen och att det inte blev något större arrangemang på midsommar, gjorde att vi ville dra igång detta. Det passade väldigt bra i år, säger hon.

Läs mer: "Söderblomspelet är en stor del av mitt liv" – nu fyller det 30 år

Det var lätt att hitta band som ville spela. I festivalarbetsgruppen finns det flera musiker så man kunde lätt använda deras kontakter. Ett par medlemmar i arbetsgruppen spelar också i banden.

–Det finns mycket bra musik som kommer från Trönö. Vi skulle lätt kunna göra det igen nästa år med helt andra band men de fortfarande har en lokal anknytning, säger Lena Åkerlind.

Studieförbundet Bilda är medarrangörer och bidrar med ljudtekniken och ljudanläggning. Trönö IK har sökt arrangörsbidrag från kommunen som de hoppas på att få, isåfall kanske man kunde ha råd med bättre marknadsföring.

–Det är ett regnsäkert arrangemang också. Det finns en paviljong som banden spelar i och vi kommer sätta upp stora tält man kan stå och sitta under. Äta hamburgare, trivas och lyssna på bra musik, säger Lena Åkerlind.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons