Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Piratkalas när Moa fyller 10

När skärgårdsbåten M/S Moa fyller 10 år blir det storkalas för både barn och pirater. – Vi vill bjuda igen till alla som åker med Moa, säger ordförande Magnus Ludvigsson.

Annons

Molnen släpar nästan ner i masten på Moa när kalaset drar igång. Båten som annars brukar bjuda på räkor doftar nu av grillad korv, och regnklädda barn smyckar henne i färgstark galon. M/S Moa firar tio år i Söderhamns skärgård. Snart kommer Kapten Schack-Matt och piraten Jubb-Jubb, och senare kan barnen få rida på en ponny.

– Vi vill bjuda igen till alla som åker med Moa. Vi firar hennes födelsedag genom att ha ett gratis evenemang och sänka medlemspriserna, säger Magnus Ludvigsson, ordförande i föreningen M/S Moa.

Läs mer: Singlar på båten Moa

Spänningen var stor när Kapten Jubb-Jubb förklarade hur han skulle trolla bort Shack-Matt.

Så kommer äntligen piraterna. Kapten Schack-Matt går raka vägen ner i Moa och ger order om en kopp kaffe. Nu är Moa deras. Jubb-Jubb börjar jonglera, samtidigt som han äter ett äpple. Båten sjunger av barnskratt när Kapten kommer på honom. Kapten Schack-Matt är ju också hungrig.

– Vem vill ha korv? ropar han och tar med sig barnen ut igen.

Läs mer: Jazzig kväll på sjön

Under lördagen fyllde skärgårdsbåten M/S Moa 10 år.

Snart är det dags för skattjakt, men först behöver alla små pirater ha mat i magen. Båtens verkliga kapten sköter grillen. Tindra och Ellen har redan ätit.

– Det är jätteroligt att vara här, säger Tindra Hägred, sex år.

– Jag fick marshmallow av piraterna, säger Ellen Bohman, fyra år.

Läs också: Improvisation i Trolska skogens anda: "Ett sätt att sätta guldkant på vardagen"

– Jaaa! ropar barnen när Jubb-Jubb frågar om de är redo för hans trolleri.

Kapten Jubb-Jubb blåser i sitt horn och barnen springer till dem. Malin Karlsson ser på när de försvinner in i båten.

– Det är riktigt trevligt. Jag har åkt med Moa en gång, och nu i sommar ska vi försöka åka igen. De har gjort ett bra arrangemang. Det är kul att båten ligger vid land så att man kan komma hit och se. Ett roligt jippo för barnen, och för oss vuxna, säger hon.

Magnus Ludvigsson är ordförande i föreningen M/S Moa.

Mer läsning