Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Parkbänk och båt söker ägare efter Sjöräddningssällskapets fynd

Under måndagen gjordes två fynd vid farleden i Söderhamnsfjärden. Först hittades en flytande parkbänk och strax därefter en ensam båt. Båda föremålen söker nu sina rätta ägare.

Annons

Sjöräddningssällskapet larmades under måndagseftermiddagen om en tom fritidsbåt som låg och drev strax utanför farleden i Söderhamnsfjärden.

Läs också: Sol, vind och båtliv på Söderhamns första skärgårdscruising

Båten, av märket Bayliner, hade observerats från Klapparvik och sågs driva in i Sandviken mitt emot Grundvik. Enligt Sjöräddningssällskapet har den troligtvis kommit från den södra sidan av Söderhamnsfjärden.

– När våra killar kom fram hade båten drivit i land mot en brygga. Vi kontrollerade att den var tom och om det fanns några tecken på om någon kunde ha ramlat över bord, men så verkar fallet inte ha varit, säger Henrik Olsson, stationschef på Sjöräddningsällskapet i Söderhamn.

Sjöräddningssällskapet kunde bogsera in båten till hemmahamnen i Stugsund.

De friviliiga sjöräddarna kunde i stället bogsera in den ensamma båten till sin hemmahamn i Stugsund och söker nu efter dess rätte ägare.

– Vi la ut en efterlysning på vår Facebooksida och det är många som har delat den vidare. Någon borde ju sakna båten och om den känns igen så kan ägaren komma till oss och hämta den, säger Henrik Olsson

Även polisen har varit till hamnen för att kontrollera den upphittade båten.

Läs mer: Kustbevakningen slår till – fyra av tio fulla på sjön

Under måndagen gjorde även en vattenskoteråkare en oväntad upptäckt i Söderhamnsfjärden. Mitt i farleden låg en vit parkbänk och flöt. Parkbänken har även den bogserat in till land och står nu uppställd vid Sofieholm i väntan på sin ägare.

Läs mer: Efter tio år tar M/S Moa med sig passagerarna till Orn – helt gratis

En bänk hittades drivande i Söderhamnsfjärden.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons