Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Östen "med resten" Eriksson fick Trönöborna att brista ut i allsång under Söderblomsspelens trettioårsfirande

De som kommit till Trönö kyrka under måndagskvällen fick höra både musik och personliga och roliga anekdoter framförda av Östen Eriksson.

Annons

Med anledning av att Söderblomspelen firar trettio år har föreningen Söderblomspelen arrangerat en rad evenemang i Trönö kyrka. Under måndagskvällen kom Östen Eriksson till Trönö och underhöll besökarna med sång, gitarr, ukulele och berättelser.

Östen Eriksson spelade och sjöng i Trönö inför en entusiastisk publik.

Publikens entusiasm under kvällen bidrog till den goda stämningen. Östen Eriksson fick i gång hela kyrkan och berättade bland annat om hur han träffade sin fru och att de firade 28-årig bröllopsdag i maj.

– Det häftigaste med det är att alla ni andra här inne bär på liknande historier, sa han efter publikens spontana applåd.

Sånger av Allan Edwall var ett genomgående tema under kvällen. Östen Eriksson spelade bland annat “Slumpens makt i Luleå”, och “När små fåglar dör”. Undantagen var det engelska inslaget “Somewhere over the rainbow” där han ackompanjerade sig själv på ukulele, och en sång av Robert Broberg.

Allan Edwalls sånger var ett genomgående tema.

Han framförde också "Den lilla bäcken", som han själv anser vara den vackraste av alla Allan Edwall-sånger.

– Allan körde sina roliga låtar, men rätt vad det är så kommer det någon med ett otroligt fint djup.

Östen Eriksson förklarar storheten med Allan Edwall med att allt han sjunger är trovärdigt.

– Trots att han var en dramatenskådis så var han folkets man. Det han sjöng gick rakt in. Musiken var hans stora passion trots att han hade väldigt dåligt självförtroende när det gällde den. Texterna var viktigast för honom. Vissa verser kunde vara några få rader medan andra var jättelånga, melodin tog han bara om tills han var klar med texten. Det var budskapet som var det viktiga.

Madelaine Thelin från föreningen Söderblomspelen var nöjd med konserten.

Konserten avslutades med “Nu löser solen”, även den skriven av Allan Edwall, där publiken sjöng med. Efter konserten serverades det fika i församlingsgården.

Madelaine Thelin från föreningen Söderblomspelet var mycket nöjd med tillställningen.

– Det har varit väldigt roligt att arrangera trettioårsfirandet. Vi är jätteglada över att ha fått ha så många fina konserter i kyrkan, säger hon.

Mer läsning