Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Oro efter beslutet: "Varför fick vi ingen information?"

Arbetsgruppen på Västerbackens korttidsboende är orolig inför framtiden och arga över att de först fick läsa om flytten från Västerbacken till Kastanjen i tidningen.

Annons

Personalen på Västerbackens korttidsboende efterlyser mer information.

Personalen är luttrad och har fått en viss vana när det gäller förändringar.

– Vi har gått från 56 korttidsplatser till 22 på tre år – och nu ska även de sista försvinna, berättar personalgruppen.

Det som skiljer den här omställningen från tidigare stora förändringar är hur man har informerat personalen.

– Förut när vi har gjort stora förändringar har vi haft stormöten med chefer men inte längre. Nu får vi information genom tidningen. Det känns som att vi inte finns och att de inte vet vad vi gör, säger de och syftar inte på enhetschefen som hela tiden har "peppat och stöttat oss".

Men bristen på information öppnar för spekulation.

– Vad händer med mitt jobb? Får jag följa med till det nya boendet? Man känner en onödig otrygghet och efterfrågan av information är stor.

Personalen säger också att de aldrig får se några siffror på besparingarna.

– Vad kommer det att kosta att skicka vårdtagare med ambulans och sjukresor från Ljusne till röntgen och specialistvård som har funnits runt hörnet på Västerbacken? Vi tror att sjukhusen ibland har skrivit ut personer tidigare än normalt för de har vetat att de får avancerad vård på Västerbackens korttidsboende.

Personalen i samlingsrummet berättar vidare om vad de tror en flytt utanför Söderhamn skulle innebära för verksamheten.

– Dels kommer det att bli mer sjukresor för vårdtagarna och det kommer även att bli besvärligare för anhöriga. De flesta besökare är hustru eller man som kan ha svårt att ta sig till Ljusne.

Vad händer nu?

– Det skulle vi också vilja veta. Kommunens avtal på Västerbacken löper ut 2018, men de vill tydligen flytta tidigare. Det är tur att vi har en sådan bra arbetsgrupp annars hade vi aldrig orkat med den oron och osäkerheten.

Mer läsning

Annons