Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nytt företag öppnar i Söderhamn – ska laga mobiler och surfplattor

Henrik Persson har under några år intresserat sig för hur mobiltelefoner är uppbyggda. Nu har han startat företaget Telefonverkstan, där han ska laga telefoner, surfplattor och datorer.

Annons

– Jag blev nyfiken på Iphone och började titta på Youtube. Sedan fortsatte det bara, säger Henrik Persson om hur intresset började.

Han har länge velat ha ett eget företag och när han kom på idén med att laga telefoner kändes det bra. Han säger att många går omkring med trasiga skärmar som tar lång tid att fixa om man skickar iväg telefonen på lagning. Där ser han en öppning för Telefonverkstan.

Se även: Familjeföretag i ständig förändring – häng med en dag på Generatorhallen

Han har bara haft öppet i några dagar och redan nu har han kunderna börjat hitta dit.

– Det handlar ofta om tappskador där det är glas borta och det saknas diverse delar, säger han och visar upp en trasig telefon.

Tanken på att vara sin egen chef lockar Henrik Persson.

– Jag ser fram emot att kunna vara mig själv, jobba själv och skapa mina egna arbeten. Jag vet att det finns ett behov av att laga, säger han.

När det gäller exempelvis telefoner och surfplattor finns det garantier som kan gälla när sakerna går sönder. Henrik Persson uppmanar alla som köper en trasig telefon att lämna tillbaka den till återförsäljaren.

– Om det är ett fabriksfel ska man skicka tillbaka mobilen, men om man till exempel har tappat den eller om garantin har upphört att gälla kan man komma hit, säger han.

Henrik Persson har hängt upp gamla mobilmodeller i taket för att kunderna ska få bli lite nostalgiska.

Läs också: Nytt företag i Söderhamn – klädbutik satsar i centralt läge

Läs också: De tar över Rådhuskonditoriet

Mer läsning