Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Nya pallplatser för hemmaförarna i Hälsingecupen – Robin Schelin bäst på andra plats

När del två av Hälsingecupen avgjordes på Helsinge Motorstadion i Söderhamn på söndagen var vädret betydligt bättre än under lördagens deltävling. Bästa hemmaförare blev Robin Schelin som tog en andra plats i seniorklassen.
– Skönt att det äntligen börjar släppa lite nu, säger Schelin.

Annons

Inte mindre än tre Söderhamnsförare tog sig till final i söndagens seniorklass. Endast en kom i mål. Robin Schelin följde upp lördagens fjärdeplats med att ta sig in som tvåa bakom Järbos Ulf Ahlbom, som var överlägsen segrare.

Robin Schelin blev totaltvåa i Hälsingecupen. Trea blev Bollnäs MK:s Pontus Lilleman Andersson.

Schelin, som tog sig till final via vinst i B-finalen tyckte det kändes bra, trots att han hade kört ett lopp mer än övriga i finalen.

Läs mer: Så gick det under dag ett av Hälsingecupen

– Visst är det jobbigt, motorn blir ju varm. Men man hinner slappna av och vila lite medan de andra finalerna (dam och juniorklassen) går, så det är lugnt, säger han.

Bollnäs MK:s Pontus Lilleman Andersson var nära att göra en repris på lördagens final, där han sladdade långt ut i en kurva och kom sist av de som tog sig i mål.

Maja Henriksen, SMK Söderhamn

Andersson hade en miss även i söndagens final, men efter att övriga startfält hade kört av banan så kunde han till slut ta en tredjeplats bakom Ahlbom och Schelin.

Läs mer: Joel Olsson säker segrare i Meca-racet

I damklassen följde finalens enda hemmaåkare Maja Henriksen, Söderhamn, upp lördagens tredjeplats med att bli fyra. Vann gjorde Sarah Samuelsson från Årsunda som körde riktigt bra hela dagen och vann samtliga heat.

Sebastian Eriksson, SMK Söderhamn

För junioren Albin Källgren, Gestrike RT, blev söndagens tävling lika rolig som lördagens. Han forsatte att övertyga och tog enkelt helgens andra seger, före Järbos Oscar Rosén och hemmaåkaren Sebastian Eriksson.

Totalt blev det fem pallplatser och en seger för Bollnäs- och Söderhamnsförarna under helgen. Robin Schelin och Pontus Lilleman Andersson tog även andra och tredje platsen i den totala cupen och i juniorklassen blev Sebastian Eriksson totaltrea.

Mer läsning

Annons