Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ny plan ska förbättra äldreomsorgen: "Vi har fel typ av boenden"

Omvårdnadsnämnden har arbetat fram en ny utvecklingsplan som ska förändra äldreomsorgen i grunden.

Annons

Nämndordförande Katarina Hedberg, presenterar Omvårdnad 2.0 för allmänheten under onsdagskvällen i Godtemplars möteslokal på Åsgatan 9.

I juni sjösatte Omvårdnadsnämnden en helt ny värdebaserad utvecklingsplan för kommunens medarbetare. Syftet är att underlätta för verksamheter som berör äldreomsorgen så att de lyckas uppfylla nya tidens krav på anpassad boendeform för äldre.

Den grundar sig på att dagens boendemodeller och vårdservice inte går i linje med vad den åldrande generationen efterfrågar.

Läs även: Lämplig eller olämplig inom hemtjänsten – en fråga om liv och död

– Vi ser att många äldre vill bo kvar hemma så länge som möjligt och av de som måste flytta till ett nytt boende så kommer övervägande andel att ha demenssjukdom. Många av våra serviceboenden i Söderhamn byggdes på 80-talet, då behovet såg annorlunda ut, säger Katarina Hedberg, ordförande i Omvårdnadsnämnden.

Då byggdes samlade gruppbostäder som man nu vill försöka strukturera om till omsorgsboenden med mer likriktad servicevård. Prognoser visar att 70 procent av de personer som behöver ett sådant boende i framtiden beräknas lida av demens. För att klara behovet behöver Söderhamn fler än 280 boendeplatser, i dag finns 61.

Läs även: Bristande vård på Åsgårdens äldreboende i Söderhamn – IVO riktar kritik

– Vi har inte för få boenden, utan vi har fel typ av boenden, säger Anna-Karin Eklund, chef över omvårdnadsförvaltningen.

Utvecklingsplanen är döpt till Omvårdnad 2.0 är framtagen för att bli en värdemässig brobyggare mellan kommunens olika verksamhetsområden.

– Våra nämnder och förvaltningar måste jobba mer över gränserna. En fråga som i huvudsak är vår, påverkar också Bygg- och miljönämnden. Exempelvis behöver vi få fastighetsbolagen att bygga fler bostäder, fastighetsägare att installera hissar i trappuppgångar. Det är sådant som vi inte kan göra själva, säger Katarina Hedberg.

Läs även: Debatt om korttidsvården: ”Greppade det sista halmstrået jag kunde ta”

Förhoppningen är att utvecklingsplanen ska tydliggöra invånarnas önskemål och behov för alla medarbetare i kommunen.

– Det stora jobbet är att få till en kulturförändring, säger Anna-Karin Eklund.

Mer läsning

Annons