Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Musik, folk och stämning på School's out –trots regn och rusk: "Nästan lika många som förra året"

Någon sumobrottades och någon åkte runt i vatten inuti en flera meter stor boll av plast. Många tog sig dessutom till School’s out i Söderhamn för att se sina idoler uppträda på scen trots regn och kyla.

Annons

– Vädret sprack ju upp vid sjutiden så det blev ju riktigt skapligt och efter det strömmade folk till. Det kom nästan lika många som förra året när det var bra väder. Jag är riktigt nöjd. Det är kul att Söderhamnsborna sluter upp trots att det är kallt ute, summerar Marcus Wångström som arrangerar den nyktra minifestivalen School´s out.

Se oss följa festivalen direkt på plats: Festival-TV: Vi sänder live från School's out

Det är tionde året i rad festivalen ordnas. Den har en lång rad aktiviteter. Här kan man fiska efter godis i fiskedamm och hoppa studsmatta med sele.

Men vädret visade sig från sin mest ogina sida. Det var bistert, snålt och ruggigt. Under eftermiddagen ställde blåsten ställde till med en del bekymmer, bland annat när klätterställningen skulle monteras upp. Men efter en timmes försening rullade allt på.

Ett hundratal personer arbetade på festivalen och såg till att musikanläggningen och karuseller och aktiviteter flöt på.

I år hölls alla konserter inne i Stadsparken. Tilltaget är nytt för i år och uppskattades.

– Det blev ett enkelt sätt att följa alla artisterna på. Det konceptet, att hålla uppträdandena på samma område, kommer vi att fortsätta med.

På scenen syntes artister som besökarna valt fram.

Medan junimörkret lägrade sig över Söderhamn höjdes stämningen mer och mer.

- När Danny uppträdde var alla frälsta. Han bjöd på en riktig show. Det var många tjejer som skrek och klättrade på staketet.

Houseduon Vigiland stod för den kraftfulla avslutningen.

Ledlysrör i skumgummi delades ut och exstasen var komplett när ett hav av armar svängde rören i takt med musiken.

– Vi slängde ut konfetti, sprutade kolsyra, kastade ut 80 centimeter stora ballonger och en två meter stor boll i pvc. Det var effektfullt, berättar Wågström med ett nöjt leende och summerar:

– School's out är en fantastiskt rolig festival att ordna. Men så får vi också otroligt mycket stöd av hela Söderhamn: av kommunen, av företagare och besökare. Det är en festival för alla. Det är känslan vi försöker skapa.

Festen avslutades vid midnatt och lika snabbt som området byggts upp monterades det ned igen. Klockan fyra på natten var Marcus Wågström och hans team klara.

– Det har varit intensivt. Men så kommer jag nog också somna när jag lägger barnen ikväll.

Läs också: Tung hiphop och maxad house till School's out – vi avslöjar två nya namn

Mer läsning

Annons