Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mobilt kök kan bli lösningen för branddrabbat Stenö: "Kan bli otroligt bra"

Röjning pågår för fullt, detsamma gäller idéarbetet för att ersätta den nedbrunna restaurangdelen på Stenö camping. Ett eventkök av typen som används vid Vasaloppet är hetaste tipset – kan finnas på plats innan midsommar.

Annons

Kommunen, försäkringsbolag och entreprenörer jobbade på torsdagen för fullt med efterarbetet till branden då restaurangen på Stenö camping gick upp i rök natten mot onsdagen.

Resterna efter restaurangbranden rensas bort, ett arbete som startade på torsdagen.

En lösning måste hittas för den fyrstjärninga campingen, där säsongen precis håller på att komma i gång.

– Just nu städas det av, jag är förvånad över hur alla jobbar på. Parallellt med det jobbet försöker vi hitta en lösning. Jag tror att det blir en mobil lösning, en eventlösning om man säger så, det kan bli otroligt bra. Vi gick ju direkt ut och googlade på mobila kök, säger Thomas Gunnarsson som är föreståndare för Stenö havsbad och camping.

Se också: Campinggäster vaknade av branden: "Känns olustigt"

Mobilt kök innebär bland annat tält, kylar och diskrum. Sådana används på till exempel större evenemagng som Vasaloppet, säger Thomas Gunnarsson, som tror att det blir en bra lösning och att det redan före midsommar kan finnas på plats och i funktion.

– Jag tror att det kan bli samma mat och matkvalité som i den del som brann ner, om inte bättre. Ett sånt här eventkök behövs till SM-veckan också, så det har redan sneglats på matlösningar för det, säger Thomas Gunnarsson.

Läs också: Efter Stenöbranden: Kommunen hoppas på tillfällig matservering inför högsäsongen

Mer läsning

Annons