Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mix: "Deppa inte mer Suif – snacket om final känns faktiskt realistiskt"

Pang på liksom.
Söderhamns UIF ska till SM-final igen.
Det är alltid raka och tydliga besked från Peter Blomquist.

Annons

Men först: Alla är eniga – det handlar bara om ett lag. Och jag tänker heller inte säga emot vem som kommer att ta hem SM-titeln. Jag nöjer mig med att konstatera att de var i final i Champions League förra säsongen.

Nog om detta Eslöv.

När många andra tränare (inom alla sporter) får frågan om förväntningar och målsättningar inför säsongen blir svaren många gånger väldigt luddiga: "Vi ser i första hand till prestationen" "Allt kan hända" "Bättre än förra säsongen" och så vidare.

Söderhamns UIF: s tränare Peter Blomquist, däremot, lindar sällan in orden i onödan.

Inga krusiduller. Bara rakt på sak talar han om vilka krav och mål som gäller. Efter att ha gått till semifinal två år i rad vill både han och spelarna nu känna lukten av final igen.

Det får mig att tänka på förra säsongen och den spektakulära marathonmatchen mot Halmstad i match nummer två. 3–3 var ställningen efter de ordinarie singlarna var spelade.

Spänningen gick att ta på när de båda lagen gjorde upp i sudden death. Men efter den fjärde omgången var det plötsligt över för Suif.

Smärtsamt för Suif.

Så klart.

LÄS MER: Blomquist hymlar inte om målet: "Vi kan absolut gå till en SM-final"

Nu står vi på tröskeln inför den nya säsongen och då är frågan om det finns skäl för optimismen. Att Suif ska vara och fightas högt där uppe när det börjar dra i hop sig till slutspel i april och maj tvivlar jag inte en sekund på.

Men om det räcker hela vägen fram till en final återstår att se.

Jag hade varit ännu mer övertygad om Anders Eriksson stannat kvar i klubben. Men det finns saker som talar för att både Anthony Tran och Simon Berglund kan komma att blomma ut ordentligt och bidra med den extra tyngd och större valmöjlighter som behövs för att gå riktigt långt i ett slutspel.

I övrigt ser truppen likadan och lika stark ut som förra året. En annan viktig observation inför säsongen är att Halmstad tappar sin stora stjärna Mattias Karlsson.

Det gör att snacket om final faktiskt känns riktigt realistiskt.

Mer läsning

Annons