Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Migrationsverkets chef anmäls till åtal – misstänks för ekonomiska oegentligheter

Migrationsverket väljer att åtalsanmäla Lars Ulander för ekonomiska oegentligheter. Misstankarna om trakasserier kvarstår, men underlaget räcker inte till åtal.

Annons

Lars Ulander är misstänkt för ekonomiska oegentligheter och trakasserier mot medarbetare. Han är nu anmäld till åtal för de ekonomiska oegentligheterna han är misstänkt för.

Arkivbild.

Det är Migrationsverkets tillsynsenhet som har gjort en intern utredning av Söderhamns arbetsbefriade enhetschef.

Lars Ulander ska ha begärt ersättning för kostnader som redan betalas med Migrationsverkets kort. Han ska även ha beslutat om ett stort antal felaktiga inköp. Lars Ulander har medgett omständigheterna men han hävdar att han har "agerat öppet och i god tro". Han hävdar även att han har flera personer som är beredda att vittna till hans fördel.

Läs också: Centrum för allas verksamhet hotas

Migrationsverkets personalansvarsnämnd anser att de har nog med underlag för att anmäla Lars Ulander för ekonomiska oegentligheter, men inte för de trakasserier han även står misstänkt för. Dock kvarstår misstankarna och de fortsätter att utredas av tillsynsenheten.

Läs också: Migrationsverket kan ha skrivit felaktiga avtal med ett tiotal parter

Anmälan till åtal skiljer sig från ett allmänt åtal. En åtalsanmälan görs av en statlig tillsynsmyndighet och förundersökningen görs av tillsynsmyndigheten i stället för av en åklagare eller av polismyndigheten.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons