Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Marginalen bank stänger kontor i Söderhamn – sex anställda varslas

Vid årsskiftet väljer Marginalen bank att lägga ner sitt kontor i Söderhamn. Under torsdagen varslades de sex anställda då företaget väljer att flytta verksamheten till Stockholm.

Annons

Beslutet att stänga ner Söderhamnskontoret förklaras med att företaget vill samla sin kompetens. Under torsdagen besökte HR-chefen företagets lokaler i Björnenhuset i centrala Söderhamn för att varsla de sex anställda om uppsägning.

– Det är för att effektivisera och samla arbetsuppgifterna på ett och samma ställe som vi väljer att flytta verksamheten till vårt huvudkontor i Stockholm, säger kommunikationschefen Christina Johansson.

Läs också: Arbetslösheten på samma nivå i Söderhamn – trots Tp-nedläggningen

Marginalen bank erbjuder privatpersoner och företag olika banktjänster och på kontoret i Söderhamn har medarbetarna skött administrativa uppgifter. I fjol gjorde företaget, som även har verksamhet i Stockholm och Sundsvall, ett totalresultat på 86,4 miljoner.

Söderhamnskontoret kommer att stängas vid årsskiftet och personalen sägs upp formellt den 1 juli.

– De har blivit varslade nu men samtidigt kommer det att skapas två nya tjänster i Stocholm i och med det här beslutet. Annars kommer det att finnas ett omställningsstöd från Marginalen bank för att de uppsagda ska hitta nya arbeten, säger Christina Johansson.

Läs också: Studiebesök ska hjälpa unga arbetslösa

Hur påverkar det här era kunder?

– Egentligen inte. Eftersom vi är en helt digitalt bank så uppfattar inte kunden om administrationen sker i Stockholm eller i Söderhamn, säger Christina Johansson.

Mer läsning