Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mamman till attackerade eleven: "Skolan har gjort allt rätt"

Det började som ett skämt, men övergick snabbt i en otäck misshandel. Den bilden av misshandeln på Norrtullskolan ger vårdnadshavaren till den attackerade eleven.
– Det hela gick så fort, på bara några sekunder.

Annons

Arkivbild.

Det var i torsdags förra veckan som en elev på Norrtullskolan misshandlades av en annan elev.

Läs mer: Elev våldsamt misshandlad – "Det är väldigt, väldigt allvarligt"

Exakt vad som skett vet bara de inblandade själva. Klart är dock att en yngre elev ska ha misshandlat en äldre elev genom att sparka och sedan hoppat jämfota på denne.

Enligt offrets vårdnadshavare Petra, som egentligen heter något annat, började emellertid allt i en skämtsam ton.

– Det här är ett ganska tajt kompisgäng och mitt barn har inte varit utsatt för något kränkande tidigare. Vad jag förstått har det här också gått otroligt snabbt, bara på några sekunder, utan att de haft möjlighet att reagera, säger hon.

Hon fick reda på vad som hänt på kvällen samma dag som misshandeln ägt rum, när det drabbade barnet berättade och visade en film från händelsen.

– Vi pratade igenom vad som hade hänt och efter det ringde jag till skolan och berättade. Och jag är väldigt nöjd med hur skolan har agerat. Allt som ska ske skedde direkt, berättar Petra.

Jag är väldigt nöjd med hur skolan har agerat

Enligt henne ska den yngre eleven först ha sparkat på den äldre elevens smalben, varpå denne faller omkull och blir liggandes i smärtor på golvet. Den yngre eleven ska sedan ha måttat en spark mot den liggandes huvud och sedan hoppat jämfota mot dennes revben och mage.

– Det är klart att det känns och gör ont att ta emot sådana här smällar, men det har inte blivit några bestående skador, säger Petra.

Petra upplever att skolan agerat snabbt och familjen fått det stöd de behöver, och att även övriga inblandade fått rätt stöd.

– Det är otroligt olyckligt det som skett, men skolan har gjort allt rätt efter att de fått reda på vad som skett, säger Petra.

Skolans rektorer och verksamhetschef har avböjt att kommentera huruvida händelsen har polisanmälts. Enligt Petra ska det dock ha gjorts en anmälan.

– Jag har uppfattat det som så. Och jag ser det som skolans ansvar att göra en anmälan, eftersom det skedde på skolan, säger hon.

* * *

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons