Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Målskyttet bekymrar Norrala efter kommunderbyt: "Vi har tappat killerinstinkten"

Norrala var i behov av en seger för att hänga på Ljusne i toppen. Men historien upprepade sig sedan i våras. Kommunderbyt mot Stugsund slutade återigen 1–1. – Vi måste få den sista tredjedelen att fungera. Annars är vi chanslösa, säger tränaren Stefan "Chappa" Westberg.

Annons

Norrala inledde med kryssa (0–0) mot Vismarå när serien startade om efter sommaruppehållet. Och de väntar fortfarande på att målskyttet ska lossna för att laget ska börja vinna matcher.

– Vi spelade bra till den sista tredjedelen. Där har vi ett problem. Och det har vi haft ett längre tag. Jag tror att det var sjunde eller åttonde krysset i år, säger Stefan Westberg.

Vad är det som saknas?

– Vi har tappat killerinstinkten . Men man måste ändå försöka se det positiva. Vi har ett fint spel och för matchen. Men man blir besviken när jag vet att spelarna jobbar hårt och så får vi inte till det sista passet, säger Westberg.

Stugsund kom också med ett oavgjort resultat i bagaget mot Färila. Och det blev två vilt skilda halvlekar. I den första var spelet öppnare, och de klara målchanserna desto fler.

Gästerna tog också ledningen. Det var Johan Persson slet sig fri efter en boll djupled och placerade behärskat bollen i mål.

Kvitteringen lät inte vänta på sig.

Sex minuter senare svarade Sebastian Koivisto Persson för ett fint nummer med en nedtagning och ett skott.

Norrala dominerade bollinnehavet efter paus, men gjorde det väl komplicerat och hade det svårt att skapa några chanser. Men Stugsund försvarade sig också väldigt bra och tillät inte hemmalaget komma in i straffområdet.

– Men facit i hand är jag jättenöjd, absolut. Men det bollinnehav som Norrala hade och fick efter hand. Vi fick mer och mer försvara oss, säger tränaren Sven-Åke "Tumba" Edberg

– I första hade vi lite mer boll och fler möjligheter. Det var som "Chappa" sa när vi pratade efter matchen . De spelade jättebra fram till den sista tredjedelen. Men där var vi också bra naturligtvis. Backlinjen var felfri.

Det oavgjorda resultatet gör att Norrala tog klivet upp på andraplats i tabellen. Dock hela nio poäng efter Ljusne som också har en match mindre spelad. Stugsund återfinns på femteplats.

– Förstaplatsen är vikt åt Ljusne. Det finns en kvalplats också som vi får slåss om med en massa andra lag. Men vi måste upp ett snäpp och få den sista tredjedelen att fungera. Annars är vi chanslösa, säger Stefan Westberg.

Division 4

MATCHFAKTA

Norrala–Stugsund 1–1 (1–1)

Målen: 0–1 (28) Johan Persson, 1–1 (34) Sebastian Koivisto Persson

Domare: Kjell Gustavsson, Bollnäs.

Publik: 138.

LÄS MER: Stugsundsbacken om straffsituationen i våromgångens derby: "Alla ser att det är på bollen"

Mer läsning