Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lägre löner väntar omsorgspersonalen: "Vi känner oss lurade"

Inom ett halvår försvinner Fia-avtalet för omsorgspersonalen i Söderhamn och konsekvenserna oroar. För många ser lönerna ur att bli lägre.
– Vi måste räkna med att jobba över för att få full lön, säger Anna Ekengren.

Annons

Den här artikeln publicerades 27 september 2016.

I kommunals lokaler sitter 13 omsorgsarbetare från Söderhamns kommun. De är alla undersköterskor från olika delar av omsorgen inom kommunen. De har samlats för att diskutera Fia-avtalet med Barbro Andersson, ordförande för kommunals avdelning Mitt.

Läs även: Förvaltningschefen försäkrar – personalen behöver inte vara oroliga för Hök

Marlene Söderholm, Berit Forss, Barbro Andersson, Annki Edlund, Anna Ekengren och Vivian Roos var några av deltagarna under mötet.

Det finns många osäkerheter inför vintern. I december försvinner Fia-avtalet som omvårdnadspersonalen arbetat efter i 15 år. Arbetssystemet har gett personalen möjlighet att själva lägga sina scheman och på så sätt kan de också anpassa arbetet efter sina familjeförhållanden.

Läs mer: Söderhamn sämst i landet – flest anställda med låga löner

Eftersom kommunal och arbetsgivaren, Söderhamns kommun, inte kommit överens om ett nytt avtal går arbetarna mot att få det centrala kollektivavtalet, kallat Hök.

Anna Ekengren är inte nöjd med det centrala kollektivavtalet och hoppas att ett bättre kan förhandlas fram.

Hök, som står för huvudöverenskommelsen, oroar deltagarna vid bordet. De har räknat på hur löneläget förändras och kommit fram till att avtalet betyder en minskad lön, och högre arbetsbelastning för att tjäna ihop samma summa de tjänar idag.

Läs också: Undersköterska efter chockbeskedet: "Det går inte att spara en krona inom omsorgen"

– För mig betyder det mellan 2 500 och 3 000 kronor mindre i månaden, säger Nils Andersson.

I Hök får arbetarna ett fast arbetsschema där timlönen för övertiden beräknas på grundlönen. Eftersom lönerna är låga i Söderhamns kommun betyder det en lägre OB-ersättning än den som var för många genom Fia.

– Kommunen har ju vetat att vi går mot Hök-avtalet, så de måste vetat att vi också är på väg mot en lägre OB, säger Marlene Söderholm.

– Vi känner oss bortprioriterade, säger Anna Ekengren.

Läs mer: Undersköterskor vill ha kvar Fia: "Nu riskerar vi att snuvas på vår frihet"

För att tjäna ihop den lön som arbetarna får nu behövs fler timmar än de som är inplanerade i det fasta schemat. Anna Ekengren menar att arbetsgivaren lockar med att de nu kan jobba fler övertidstimmar och på så sätt tjäna mera. Men osäkerheten finns kvar, eftersom kommunen kan ta in vikarier som billigare arbetskraft i stället för ordinarie.

Efter en stunds räkning kom de fram till att lönen blir lägre i Hök, eftersom Ob-ersättningen styrs efter grundlönen som för många i Söderhamns kommun är låga.

– Ska vi verkligen behöva hamna i en situation att man på sina lediga dagar ska sitta och hoppas på att telefonen ringer så man kan tjäna ihop tillräckligt med pengar för månaden, säger Marlene Söderholm.

Samtidigt som att lönerna minskar är arbetsbelastningen hård. Det är många arbetsuppgifter med begränsad personal. Lösningen som de ser är höjda löner, som också kommer att höja Ob-tillägget.

Läs mer: I december försvinner Fia-avtalet: "Har full förståelse för att en del inte tycker att det är bra"

– Högre löner skulle också locka mer folk att jobba här, och då minskar arbetsbelastningen för alla, säger Marlene Söderholm.

En annan förhoppning är att tillsätta personal efter behovet och inte efter platser.

– Vissa behöver mer hjälp, till exempel så bor det dementa på boenden som inte ska ha det, och det räknas inte med när personal tillsätts, säger Anna Ekengren.

Anledningen till varför Fia-avtalet revs av Kommunal var för att det missgynnade många, framförallt lågavlönade.

– Det Kommunals medlemmar upplevde som svårt, var att få bra scheman på grund av för låg grundbemanning med korta arbetspass, att många vikarier var inne och arbetade, utbeordringen av övertidsarbetet ökade och att det fanns medlemmar som riskerade att få mindre ersättning än i det centrala avtalet Hök, säger Barbro Andersson.

Planen är att börja med Hök, men enligt Barbro Andersson är det centrala kollektivavtalet alldeles för oplanerat för att kunna sättas i bruk i december.

– Nu befinner vi oss i läget att man inte får ihop fulltid utan att arbeta in lediga dagar och det är orimligt, säger hon.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons