Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kritik mot skötsel av strand på Moheds camping: "Vi tycker att kommunen borde hålla efter"

Länge har campinggäster klagat till kommunen om en farlig trappa på kommunens mark utan att få svar. – Den gamla stranden är helt igenväxt och trappen är livsfarlig. Vi tycker att kommunen borde hålla efter, säger Carina Ronnerfors gäst på Moheds camping.

Annons

I flera år har de boende på Moheds camping klagat till kommunen över en igenvuxen trappa som ligger på kommunens mark. Det handlar om den markremsa som skiljer campingen från den före detta stranden nedanför.

Läs mer: Varför vill Söderhamns kommun inte satsa på Mohed?

Trappan som förr gick ner till stranden är nu helt igenväxt. När det regnar blir den väldigt hal och en person har halkat och brutit revben.

Här har det nu växt igen med sly och den långa branta trappan blir så hal när det har regnat att en person i början av sommaren ramlade och bröt revbenen.

Nu har campingägaren satt igen trappan för att ingen mer ska skada sig. I bakgrunden ser man området där den gamla stranden var för 10-15 år sedan. Den är nu helt igenväxt.

Campingägaren har nu själv spärrat av trappan för att ingen mer ska göra illa sig där.

Läs mer: Kommunen vill satsa i Stenö – ny restaurangdel på gång

Lars Stål, avdelningschef på kommunens tekniska avdelning bemöter kritiken:

–Jag bedömmer att trappan inte ligger på kommunens mark, utan ägs av campingägaren. Därför kommer inte kommunen laga den. Trappan är ett delat intresse och därför måste vi prata om vem som tar vilket ansvar i framtiden.

Läs mer: Konkursbeslut och ägarbyte på Moheds camping

Man är även missnöjd med hur Moheds badplats sköts. Det ligger uppblåst vass på stranden och i vattnet vid strandkanten sitter ett par murkna plankor fast i botten. Det finns inte heller någon livboj. Trots det är den nuvarande stranden en populär badplats.

Åke Wallin har reagerat på att den nuvarande stranden är dåligt underhållen.

Åke Wallin, campinggäst, anser att kommunen borde rensa den strand som nu används från all vass.

–Det ser inte alls trevligt ut som det ser ut nu. Kommunen prioriterar inte Moheds badplats, säger Åke Wallin.

Trots att strandens skick är den en populär badplats.

Många av campinggästerna berättar om hur fin den igenvuxna stranden nedanför campingen brukade vara.

–Vi har varit här i 30 år. Nu är den gamla stranden helt igenväxt och trappen är livsfarlig. Vi tycker att kommunen borde hålla efter, säger Elvert och Carina Ronnerfors, campinggäster.

Enligt Lars Stål finns planer på att röja fram den gamla stranden, även om han i dagsläget inte kan säga när detta kommer ske.

–Tanken är inte att det ska vara skog där utan vara strand. Röjningen ska ske nu i sommar. Vi ska försöka sköta den nuvarande stranden bättre och snart åka dit och kratta vass och montera en ny livboj.

Han kan inte svara på varför den gamla stranden har fått växa igen eller varför ingen har hörsammat besökarnas klagomål.

Mer läsning

Annons