Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krävde pengar och hotade spränga hus – nu åtalas två yngre män

Två Söderhamnsmän i 25-årsåldern åtalas efter ett misslyckat utpressningsförsök tidigare i sommar. Männen ska ha slagit och försökt tvinga en annan man att betala 35 000 kronor.

Annons

Duon, en 23-åring och en 25-åring, ska den 9 juli i år ha träffat en man och en kvinna på en ort utanför Söderhamn. Under mötet ska männen ha försökt tvinga paret att betala 35 000 kronor. 23-åringen ska även, enligt åtalet, ha slagit den andre mannen i ansiktet och hotat att spränga deras hus i luften.

Efter händelsen kunde polisen gripa duon som sedan dess har suttit anhållna och häktade misstänkta för försök till utpressning och olaga hot.

Läs också: Ung man åtalas för hot med yxa och knogjärn

Men misstankarna mot männen stannar inte där.

Den yngre av dem åtalas samtidigt för ytterligare fem brottsmisstankar. Samma dag som han greps stoppades mannen på en motorcykel som han saknade behörighet att få köra, för vilket han nu åtalas för grov olovlig körning.

Läs också: Far och son misshandlade och hotade med kniv – döms i tingsrätten

Anledningen till att brottet bedöms som grovt är att mannen tidigare har dömts för olovlig körning – ett brott som han även åtalas för efter en händelse i Delsbo i början av januari.

23-åringen stoppades då längs riksväg 84 med vad som misstänks vara amfetamin i blodet.

Enligt åtalet ska mannen även ha gjort sig skyldig till olaga hot mot en kvinna i 60-årsåldern i Söderhamn. Det var under våren som mannen ska ha riktat eldsflammor från en hårspraysburk mot kvinnan.

Även 25-åringen misstänks för ett flertal brott efter en händelse i början av juni i år. Han ska då ha fällt en annan person till marken utanför Stadshotellet och därefter utdelat ett slag mot den liggande personens huvud.

Läs också: Ung man smugglade fem sorters knark: "Jag var blandmissbrukare"

När 25-åringen kontrollerades av polis bar han på ett knogjärn samt två tabletter innehållande dopningsmedel. Han åtalas därför för misshandel, dopningsbrott och brott mot lagen om förbud beträffande knivar och andra farliga föremål.

Händelserna kommer att tas upp i en rättegång i Hudiksvalls tingsrätt framöver.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning

Annons