Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kommunen fortsätter att satsa på lokala matlådor

Innovationsupphandling X där äldre från sina matlådor lagade lokalt istället för i kommunens stora kök får fortsätta. Syftet är att ge projektet mer tid att utvärderas. Nu direktupphandlar man för ytterligare en period.

Annons

I projektet Innovationsupphandling X får äldre personer som har hemtjänst sina matlådor tillagade lokalt på Tempo i Vågbro istället för i kommunens egna storkök.

Läs mer: Hemlagade maten bättre men dyrare: ”Vi måste våga satsa och hålla ut”

Matlådorna hämtas fram till sista augusti vid Tempo i Vågbro. Och körs ut till de äldre av hemtjänsten.

Projektet som pågått i ett år, avslutas sista augusti. Tanken var att man när avtalet nu löper ut skulle ta ställning till om man skulle återgå till leverans av matlådor från kommunens egna kök eller göra en regelrätt upphandling av projektet.

Läs mer: Butik anställer när kommunen testar ny matmetod: "Mycket godare nu, den smakar hemlagat "

Eftersom tiden för utvärdering anses för kort har omvårnadsförvaltningen nu beslutat att efter 31 augusti direktupphandla för som längst 10 månader.

–Upphandlingen ska vara klar till sista augusti. Kommunen vill ha tid på sig för att utreda ordentligt och se hur man ska gå vidare, säger Fredrik Bäckström på Inköp Gävleborg.

I nuläget levereras cirka 600 till 700 portioner mat i månaden. Omvårdnadsförvaltningen har slagit fast att trots att den totala kostnaden för kommunen har ökat jämfört med det kommunala alternativet, måste man ta hänsyn till andra värden.

Mer läsning

Annons