Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Klottrare slog till mot bilar och skola

Skadegörelse, stöld av en dyr märkesväska och slagsmål. Här är polisens senaste anmälningar i Söderhamn.

Annons

Bergviksskolan har under sommarlovet blivit utsatt för skadegörelse. På onsdagen upptäcktes att flera av skolans byggnader utsatts för omfattande klotter. Enligt den upprättade polisanmälan ska ett flertal texter och ord ha klottrats på väggar, dörrar och soptunnar med hjälp av tuschpennor och sprayburkar.

Ett flertal av Bergviksskolans byggnader har drabbats av klotter.

Läs också: Tre ungdomar stal jacka som var värd 3000 kronor – skedde i samförstånd

Även i bostadsområdet Skytten i Söderhamn har vandaler härjat. Någon gång mellan den 9-10 krossades bakrutan på en parkerad bil. Ett par nätter senare utsattes två andra bilar i området för skadegörelse. Någon okänd person ska då ha klottrat med sprayfärg på bilarnas vindrutor och på en motorhuv.

Några mil från Söderhamn var en man i 35-årsåldern med om en dyrbar förlust. Mannen, som var på genomresa, ska den 1 augusti ha glömt en märkesväska till ett värde av 11 000 kronor på rastplatsen Tönnebro. I väskan förvarade mannen sin mobiltelefon, kontanter och och mediciner.

Läs också: Whisky stals vid inbrott på Moheds camping – hittades vid husrannsakan hos gästande campare

Under torsdagskvällen larmades polisen till en bostadsadress i Vågbro där två män hamnat i bråk med varandra. Under bråket ska en av männen blivit skallad och fått en fläskläpp.

En person boendes längs Brädgårdsgatan i Söderhamn utsattes under natten mot onsdagen den 10 augusti för en stöld från sin tomt. Under natten ska någon obehörig person ha tagit sig in på tomten och fram till verandan där ljuslyktor, värmeljus och en insektsfångare stulits.

Läs också: Tre män frias för människorov: "En knarkaffär som gått över styr"

Fastighetsägarna till Resecentrum i Söderhamn har polisanmält att deras lokaler utsatts för skadegörelse. Någon gång mellan den 5-8 augusti har någon klottrat med en spritpenna på en av järnvägsstationens toaletter. Skadegörelsen ska även ha bestått av att en toalettsits slitits sönder.

Mer läsning

Annons