Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kassan från medeltidsdagen i Stråtjära stulen: "Ett nesligt brott"

De pengar som den ideella föreningen Stråtjära framtid drog in på sin medeltidsdag i helgen är stulna. – Det känns lågt att någon ger sig på en ideell förenings små tillgångar, säger Bengt-Åke Wadell från föreningen.

Annons

5450 kronor, den summa föreningen drog in, stals under pågående marknad. Stölden upptäcktes en timme efter att medeltidsdagen var slut.

Läs också: Radiolegend räddade dagen med sina imitationer

- Pengarna låg i en väska. Den är ganska trång att komma in i med handen. Någon måste ha grabbat tag och tagit en bunt sedlar, säger Karl-Gunnar Ström från Stråtjäraföreningen.

– Vi har gått igenom det här och försökt förstå hur det har gått till. Vi tycker att vi haft god kontroll på väskan pengarna låg i. Men vid något tillfälle har den kanske legat tillgänglig, säger Bengt-Åke Wadell.

Gerd Kastman, Karl-Gunnar Ström, Anita Olofsson och Bengt-Åke Wadell har blivit bestulna på kassan deras ideella förening drog in.

Intresseföreningens bygde- och medeltidsdag i lördags lockade trots hällande regn runt 2000 besökare. Under den årliga marknaden underhöll en trollkarl, sportradioprofilen Mats Strandberg berättade anekdoter och imiterade kända profiler, och besökare åt hamburgare, sotare och kolbullar. Från 19 stånd såldes lokala livsmedel och hantverk. Det var den 15:e gången medeltidsdagen hölls.

Läs också: Medeltidsdagen i Skog blev en succé

Nu är stämningen bland medlemmarna i den ideella föreningen uppgiven.

– Det känns så lågt att stjäla den magra kassa man tjänat ihop på att anordna något för byn. Vi är nio stycken som jobbat stenhårt hela året för att ordna denna dag och så gör någon så här. För i övrigt var det en väldigt trevlig marknad, säger Bengt-Åke Wadell.

Läs också: Lill-kiosken vid badplatsen: "Det vore fint om den blir en mötesplats i Stråtjära"

Kassan från medeltidsdagen som bland andra Bengt-Åke Wadell, Anita Olofsson, Karl-Gunnar Ström och Gerd Kastman  anordnar har stulis.

Ett nesligt brott. Någon har stulit kassan från helgens medeltidsdag i Stråtjära som bland andra Karl-Gunnar Ström, Gerd Kastman, Anita Olofsson,och  Bengt-Åke Wadell i den ideella föreningen Stårtjäras framtid anordnar.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning