Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Höstcruising i Söderhamn: " Det är bilar och gemenskap"

Motorljud, krom och ett härlig raggarbröl. Det var stadsbilden i Söderhamn under lördagskvällen. Det var nämligen årets största bilträff, höstcruisingen.

Annons

Gun-Britt Augustsson är en av motorentusiasterna som var i centrala Söderhamn för att fira motorfesten. Hon var däremot lite besviken på uppslutningen i år.

Läs också: Norrlands populäraste bil finns i Norrbo

Crusing handlar nästan mer om att umgås med likasinnade människor än att åka bil.

– Det är hemskt lite bilar i år. Det känns tråkigt. Men Classic car week i Rättvik avslutades precis. Folk är nog lite trötta från det. Det kan vara en väldigt intensiv vecka, om man säger så, säger hon och skrattar.

Tärningar i backspegeln och Eddie Meduza ur högtalarna är normen under kvällen.

Crusingen gick längs gågatan och det var bara amerikanska bilar som var välkomna att köra där. Men det var några enstaka europeiska bilar som hade smugit sig in bland jänkarna.

Läs också: Bra uppslutning på Summer meet i Kilafors

Sviten på Gran Hotel eller en limousine i Söderhamn?

Ett gäng pojkar står och skriker "burna" till bilarna. De vill alltså att bilarna ska gasa samtidig som de bromsar så att däcken snurrar men bilen står still och rök bildas.

Amerikanska bilar – amerikanska flaggor.

Crusingen pågick mellan 17.00 och 21.00. Efter det så var det stor gemensam fest i skidstugan på Hällmyra som gällde. Bandet Wackos spelade på festen.

Läs också: Cruising – alltid lika uppskattat

Både barn och vuxna deltog under cruisingen.

Mer läsning