Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hög tid att nominera till nytt stipendium

Söderhamns kommun har instiftat stipendiet Idrottsledarutmärkelsen, som ska premiera personer som gjort skillnad i idrottens tjänst. Den 15 maj går nomineringstiden ut.

Annons

Den som får Idrottsledarutmärkelsen erhåller 30 000 kronor men också förstås äran av att få det. Hög tid att en sådant stipendium delas ut, känner Niclas Brodin, fritidsansvarig i Söderhamns kommun, och en av jurymedlemmarna som ska utse en premiärvinnare.

Övriga i juryn är fritidschefen Anders Uddén samt tre politiker från kultur- och fritidsnämnden.

– Jag känner att vi i en av Sveriges föreningstätaste kommuner har många eldsjälar som verkat över lång tid och som gjort Söderhamn till en bättre plats att växa upp och bo i. Det fanns inget som uppmärksammade deras gärning, säger Niclas Brodin, om att stipendiet blev verklighet.

Läs också: Nytt pris till årets idrottsledare

Kulturpris har delats ut av kommunen sedan 1974, nu uppmärksammas även idrottens eldsjälar.

Den 15 maj är sista dagen att nominera och det är alltså hög tid för föreningarna att inventera bland eldsjälarna och känna om det bränns i de egna leden. Stipendiet ska delas ut den 6 juni, då också ishockeyspelaren Fanny Brolin ska prisas av kommunen för sitt guld i ungdoms-OS tidigare i år.

Det har redan plingat till av nomineringar som trillat in, säger Niclas Brodin.

– Den 15:e öppnar vi inkorgen och ser efter. Jag vet inte hur många nomioneringar jag hoppas på, men jag hoppas att föreningarna tänker efter vilka som gjort något. Det här är ett sätt att visa uppskattning.

Mer läsning

Annons