Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Här ska Söderhamns nya bilverkstad stå

En ny bilhall och bilverkstad är vad söderhamnarna kan vänta sig på den obebyggda tomten mitt emot resecentrum. Byggstarten är i augusti och förväntas vara klar inom ett år.

Annons

I augusti börjar Motorkompaniet Söderhamn AB att bygga sin nya bilhall och bilverkstad. Ett bättre läge och en egenägd lokal är vad som lockar firman att bygga nytt och flytta. Den nya lokalen kommer att byggas på den obebyggda tomten brevid Bergners färgcenter. Företaget driver redan verksamhet på platsen där den nya bilhallen och bilverkstaden ska stå.

– Inte ens en blind kan missa det nya stället där det ligger, säger Kenth Bengtsson, ägare av Motorkompaninet Söderhamn.

Läs också: Driva företag från glesbygden – en utmaning: "Man måste ha flera ben att stå på"

På den här tomma tomten kommer den nya bilverkstaden och bilhallen att byggas.

Han är inte orolig över att de ska tappa kunder i samband med flytten utan tror snarare att det kan bli ett lyft för företaget.

– Man måste ju åka förbi det nya stället när man ska in till Söderhamn, säger han.

Läs också: Färgaffär stänger i Söderhamn: "Tråkigt men rätt beslut"

Samtliga ur den befintliga personalstyrkan följer med i flytten och Kenth Bengtsson säger att de kanske kommer att behöva tillsätta personal efter flytten.

Läs också: Söderhamnsföretag satsar miljoner – möbler till badrum i fokus

Den investering Kenth Bengtsson lägger på den nya lokalen tror han kommer gå jämt upp med vad de idag betalar i hyra för den nuvarande lokalen.

– Även om det bli en högre kostnad än det vi betalar i hyra nu kommer jag ju att äga den nya lokalen. Om jag säljer eller hyr ut lokalen senare kommer jag få tillbaks pengarna, säger Kenth Bengtsson.

Mer läsning

Annons