Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hade flera kilo stulen oxfilé i resväska – blev förföljda av vittnen på E4

Två män ertappades med att ha flera kilo stulen oxfilé gömda i en resväska. Männen döms nu till villkorlig dom.

Annons
Flera kilo oxfilé låg i resväskan. Foto: Polisens förundersökning.

Det var den 6 september som de två männen i 30- och 35-årsåldern lastade på sig bensindunkar från Circle K i Söderhamn och körde därifrån utan att betala. Vittnen följde efter männen på E4, och larmade polis.

När bilen stoppades visade det sig att det fanns flera kilo oxfilé av olika märken i en resväska i bakluckan. Köttet misstänktes vara stulet, och männen häktades.

Läs mer: Misstänkta köttjuvar åtalas – hade kilovis med oxfilé i resväska

De två männen döms nu för att ha stulit fem kilo kött från Willys i Söderhamn. En av dem döms även för ringa stöld, efter att han tagit två kilo kött från Lidl i Söderhamn. Detta efter att personal på butikerna kunde redogöra för att köttet saknades.

I bilen fanns även fem förpackningar med kött från Coop, 52 chokladkakor och 15 paket snabbkaffe, till ett värde av 2 566 kronor. Godset förvarades i en kasse, preparerad med aluminiumfolie. Männen hade varit inne på Coop i Enköping, och åtalades för att ha stulit godset där.

De påstod dock att varorna skulle transporteras till en fest i Enköping. Det var ägaren till bilen som de färdades i som lastat bilen med varorna, hävdade männen. Föreståndare för Coop-butiken kunde inte redogöra för om godset stulits i deras butik. Männen frias därför från anklagelserna om stöld och häleri.

En av männen döms även för två fall av drograttfylleri och den andre för tre fall av grov olovlig körning.

Tingsrätten väljer att döma båda männen till villkorlig dom. Varken straffvärdet, brottslighetens art eller återfall i brott talar för att de ska få fängelse som påföljd, anser rätten. De slipper även dagsböter eftersom de suttit häktade i nästan en månad.

Åklagaren yrkade på att männen skulle utvisas ur Sverige, och förbjudas från att återvända de närmaste fem åren. Tingsrätten anser inte att männen ska utvisas, eftersom det inte finns tillräckliga skäl att anta att de kommer fortsätta begå brott i landet.

■ ■ För mer Blåljus-nyheter, klicka här

Mer läsning

Annons