Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Gymnastiktävlingen Gävleborgsjakten hölls i Söderhamn: "Stort intresse"

Det gjordes höga volter i A-hallen på lördagen. Det hölls nämligen tävlingar i truppgymnastik där i helgen.– Det är jätteroligt att tävla på hemmaplan, säger Alva Forsberg Fryklund.

Annons

Det var fullsatt i sporthallen när truppgymnastiktävlingen Gävleborgsjakten gick av stapeln under lördagen i Söderhamn. Publiken fick se höga volter, djupa spagat och välkoreograferade dansnummer.

Se bilder från tidigare år: Gävleborgsjakten bjöd på högklassig gymnastik

Söderhamns gymnastikförening (SGF) ställde upp med fem lag. Fyra i de yngsta klasserna och ett lag i den äldre och svårare klassen. Laget som tävlar i den svåraste klassen heter Sirius. De har nyligen gått upp i den svåraste divisionen som heter RT2. Sirius tränar runt sex timmar i veckan men när det är tävling kan allt hända.

– De har förberett sig ordentligt. Men de har bara en chans och då är det lätta att nerverna spelar in. Men jag tror de är redo, säger Linn Hedström, en av tränarna i Söderhamns gymnastikförening.

Läs mer: Full fart och höga volter i Gävleborgsjakten

Tävlingen hålls varje år på olika orter i länet. I år var det Söderhamns tur.

– Vi har nästan 500 tävlande med i år. Vi har haft fullsatt på läktaren hela dagen och det har varit bra tryck från publiken. Det är kul att intresset är så stort, säger Lotta Zetterström som både är domare och arrangör.

Det hölls både seniortävlingar och juniortävlingar under dagen. Ellie Lindberg, 8, var med och tävlade i Söderhamnslaget, Pollux.– Jag tycker att det har gått bra för oss. Det har varit jättekul att tävla. Det roligaste är att göra volter och att få vara med mina kompisar, säger hon.

Trots att Ellie är så ung har hon inga problem med volter och andra avancerade manövrar.

– Det var lite läskigt i början när jag gjorde volter. Men nu är det bara jätteroligt. Att göra volter är nog det bästa med gymnastik, säger hon.

Mer läsning