Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt lång skadelista i Söderhamns FF: "Tänker inte skylla på det"

Söderhamns FF brottas fortfarande med skadeproblem. Men det lägger Alexander Blom inget större fokus på inför lördagens hemmamatch. – Vi kan ändå ställa en bra startelva och bänk på benen, säger den assisterande tränaren.

Annons

Söderhamns FF saknade upp mot tio spelare i 2–2-matchen mot Ånge förra helgen. Och hur startelvan kommer att se ut mot Gällivare Malmberget är fortfarande väldigt osäkert.

– Listan kan göras oändligt lång. Men vi har ändå klarat det väldigt bra med tanke på antalet skador, sjukdomar och avstängningar under säsongen, säger Blom.

LÄS MER: Försvarskrisen i SFF allt djupare efter derbysmällen: "Det ser inte ljust ut"

Fredrik Stenberg, Nermin Celjo (båda med ljumskproblem) och Martin Strid går fortfarande skadade och det är osäkert om det blir något mer spel denna säsong. Felix Lingman och Marcus Englund (knä) är också fortsatt tveksamma.

Det är även frågetecken för Pontus Olsson som spelade i knappt en halvlek med Stugsund i onsdags innan han fick kliva av med ryggproblem. Joel Nordgren, som var avstängd senast, är dock tillbaka igen och kanske även Tommy Nordh efter sin axelskada.

– Vi måste fokusera på spelarna som är friska och tänker inte skylla några dåliga resultat på skador. Vi har en väldigt bred trupp och kan ändå ställa en bra startelva och bänk på benen.

SFF tar emot Gällivare Malmberg på hemmaplan på lördag.

Med sex omgångar kvar av norrtvåan parkerar SFF på sjundeplats i tabellen med 27 poäng.

– Inför säsongen var målet att ta mer än 31 poäng och göra det bästa resultatet någonsin för SFF i division 2. Och det lever i allra högsta grad.

När SFF och Gällivare möttes i våras blev det oavgjort, 2–2.

– Det är ett tufft och tungt lag med många importer. Det är disciplin och sätta målchanserna som gäller. Vi har haft lite problem med att göra mål, säger Alexander Blom.

Mer läsning

Annons