Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fiskhandlare vill se matmarknad i Söderhamn: "Det skulle dra folk till centrum"

Kanonholmen Seafood som förädlar godsaker från havet vill nu krydda Söderhamns centrum med en matmarknad där lokalproducenter samlas.

Annons

Idén om en lokal matmarknad fick det färska söderhamnsföretaget efter en torgdag i centrum, där man sålde sina varor intill Skärså rökeri och Trollharen fisk. Där såg man möjligheter i stället för konkurrens. I ett Facebookmeddelande för att kolla intresset har gensvaret varit stort, konstaterar Marcus Wiklund, delägare i Kanonholmen.

– Jag var aldrig orolig för respons, det finns ett gediget intresse hos gemene man för mat och dryck och många tycker att ekologiskt och närproducerat är bra. Det är en lovande start, säger han.

Läs också: Ny gårdsbutik och hemleverans av fisk: "Vi försöker jobba med lite udda grejer"

Färska förädlingsföretaget Kanonholmen Seafood vill dra igång en matmatknad för lokalproducerat i Söderhanmns centrum.

Läs också: Mo-bonde med bland årets lantisar

I Facebooktexten efterlyser man också andra lokalproducenter och därifrån ska nästa steg tas.

– Vi har haft en liten kontakt med kommunen också. Och vi öppnar armarna för andra producenter och undrar vad de behöver för att vara med. De kanske behöver hjälp för att ta sig hit och köra? Det finns många lokala producenter som ligger lite avsides, säger Marcus Wiklund, som ser en bild av ett stim närproducenter i Söderhamns centrum i sommar.

– Vi får väl se om det blir en punktinsats eller återkommande. Jag tror staden kan leva upp av det här. Det finns redan en marknadsplats, men jag tror gågatan skulle passa bättre, det kommer mycket folk hit och det skulle kunna visa ett bra ansikte utåt.

Läs också: Småodlare bjöd in till skördefest

Mer läsning

Annons