Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Evelina lockar stjärnorna till Ljusne – Lill-Babs, Östen Eriksson och Åsa Jinder

Ljusnetjejen Evelina har scenvanan inne. Hon har medverkat i flertalet sångtävlingar och i april i år släppte hon debutalbumet “Hälsingland”. I sommar ser vi henne på Ljusnebadets scen tillsammans med bland annat Lill-Babs och Östen Eriksson, som båda medverkat på albumet.

Annons

För sjuttonåriga Evelina Jonsson från Ljusne har musiken alltid funnits där. Hennes morfar var spelman och byggde fioler, och hon har stått på scen i olika sammanhang sedan hon var åtta. För tre år sedan vann hon den rikstäckande sångtävlingen Stjärnskott, som för henne blev synonymt med ett startskott för karriären.

Läs mer: Evelina Jonsson - ett folkpopfynd för alla som vill upptäcka Hälsingland

Evelina Jonsson.

Drömmen om att släppa ett eget album hade funnits länge, och tillsammans med sin manager Lasse Lingman kontaktade hon stjärnor som Lill-Babs, Östen Eriksson och Åsa Jinder som alla ville vara med på Evelinas musikaliska hyllning till Hälsingland.

I sommar har Evelina återigen bjudit in artisterna för att medverka på en konsert torsdagen den 4:e augusti på Ljusnebadet, där Evelina sjungit förra året, men då som förband till Lasse Berghagen.

– Det känns helt fantastiskt, för ett år sedan hade jag aldrig kunnat tro att jag skulle få ha en egen konsert med såna här stjärnor. Det känns verkligen jättehäftigt, säger Evelina.

Läs mer: Nu kommer Evelina Jonssons debutalbum – en skiva som beskriver Hälsingland

Evelina Jonsson med Östen Eriksson.

Genremässigt betecknar hon det hon gör som folkmusik och vispop, och det är också det som kommer att höras på konserten. Med folkmusik i modernare tappning vill hon nå ut till både äldre och yngre lyssnare.

– Man kommer att få höra i stort sett hela albumet. Alla duetter med de medverkande artisterna, och de kommer också att sjunga några av sina egna låtar. Det blir en bred show som förhoppningsvis når ut till så många som möjligt.

Läs också: "Lika stor röst som Lisa Nilsson"

Evelina Jonsson med Lill-Babs och sin producent Anders Lundström.

Artisterna som Evelina bjudit in till att medverka är bland andra Lill-Babs, Östen Eriksson, Åsa Jinder, Per Engman och Ellinore Holmer. Alla har rötterna i Hälsingland och både med albumet och konserten vill Evelina hylla hemtrakten.

– Jag har länge velat göra en slags hyllning till Hälsingland och dom fantastiska artister vi har här. Det känns jättekul att få visa upp all bra musik, säger Evelina.

Evelina ser ljust på framtiden. Att släppa ett album var ett mål som nu är uppfyllt, och nu är det bara att ta sig an nästa stora utmaning, vad det nu blir. Till vardags pluggar hon till frisör på ett gymnasium i Gävle, men hon har siktet inställt på att det är musik hon vill hålla på med i framtiden.

Få koll på vad som händer i din närhet med vår nya app:

Här kan du ladda hem helahälsinglands iPhone-app.

Här kan du ladda hem helahälsinglands Android-App.

Har du redan appen? Då ska du uppdatera den i din telefon för att få alla nya funktioner!

Mer läsning