Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Engångsgrillen brände upp restaurangen vid Stenö havsbad – ännu inga misstänkta

En enångsgrill i en soptunna startade branden som totalförstörde restaurangen vid Stenö Havsbad och camping. Polisen misstänker allmänfarlig vårdslöshet.

Annons

Branden på restaurangen vid Stenö Havsbad var ingen mordbrand. En teknisk undersökning med brandspecialiserade hundar visade att ingen brännbar vätska användes vid branden. Polisen misstänker istället allmänfarlig vårdslöshet.

Strandkrogen vid Stenö havsbad & camping brann ner till grunden av en engångsgrill.

Se branden här: Fullt utvecklad brand i restaurangen på Stenö havsbad – gick inte att rädda

Det var en engångsgrill som satte eld på restaurangen.

– Vi hittade en engångsgrill i en nedsmält soptunna. Engångsgrillen har satt eld på soptunnan som i sin tur tänt på restaurangen, säger Torbjörn Bolkeus från polisen i Söderhamn och Bollnäs.

Enligt förhör med studenterna som grillade och campinggästerna var engångsgrillen i ett grillfat en bit därifrån. Ingen av de hörda är misstänkt för brottet. Hur grillen förflyttades från fatet till soptunnan vet polisen ännu inte.

– Så om det är någon som vet det får den gärna höra av sig. I övrigt väntar vi på teknikernas undersökningsprotokoll, säger Torbjörn Bolkeus.

Ännu är ingen misstänkt för den allmänfarliga vårdslöshet som startade branden.

Flera personer kan dömas för samma brott. Straffet är böter och fängelse i högst 6 månader.

– Det är den lindriga biten. Den tuffa är ganska höga skadestånd. Det kan komma från flera olika håll och handla om miljonbelopp, säger Torbjörn Bolkeus.

En av dem som kommer kräva ersättning är Söderhamns kommun.

– Generellt sett ska den som orsakat en skada för oss ersätta den. Om någon pekas ut av tingsrätten kommer kommunen att kräva ett skadestånd från den personen eller personerna, säger Lars Stål som är teknisk chef i Söderhamns kommun.

Mer läsning

Annons