Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter slutspelsmissen – nu är Söderberg revanschsugen: "Hoppas alla känner som mig"

En ny tränare och två nya spelare gjorde entré vid Brobergs ispremiär. Samtidigt höjer Martin Söderberg ribban inför den kommande elitserien: – Vi kommer att behöva göra en bra mycket bättre säsong jämfört med senast, säger skyttekungen.

Annons

Under onsdagen tränade laget för första gången på is i ishallen på Hällåsen i Söderhamn. I stort sett alla spelare fanns på plats under ledning av den nya tränaren Ola Grönberg från Sandviken.

– Det känns riktigt kul. Skönt att äntligen vara i gång, säger Martin Söderberg.

Joel Wigren – nyförvärv från Sirius.

Många lag – bland annat Vänersborg och Bollnäs – har rustat hårt. Lägg till alltid givna topplag som Västerås, Sandviken och Villa, vilket innebär att det kommer bli en hård konkurrens om slutspelsplatserna.

Broberg har i sint tur haft en förhållandevis låg spelaromsättning inför den här säsongen. Två nya har tillkommit, och tre spelare – Simon Blomqvist, Henrik Rehnvall och Eetu Peuhkuri har lämnat.

– Det är kul att det kommer ryssar och bra bandyspelare hit. Men vi har fått Joel Wigren som känns riktigt vass med en bra passningsklubba och Max Bergström som i dag spikade igen helt på träningen. Jag tycker det känns jättebra, säger Söderberg.

Martin Söderberg.

Elva år i rad tog sig Broberg vidare till kvartsfinal. Men en niondeplats förra säsongen betyder att den sviten fick ett plötsligt slut.

Känner du en stor revanschlusta?

– Jag hoppas alla känner som mig. Ett riktigt sug. Det känns som vi har ett bra lag och jag tror stenhårt på det.

Nu är en slutspelsplats är målet igen. Men för att lyckas är Martin Söderberg högst medveten att det kommer att krävas betydligt bättre takter av laget den kommande säsongen.

– Det är som alla säger en tuff elitserie. Det kommer att krävas sjukt mycket. Men det ser jag framför mig är att vi kommer att göra också.

Brobergs målkung – totalt 44 fullträffar – var och nosade på en plats i VM-truppen i vintras. Och de egna förväntningarna är höga även inför framtiden.

– Målet är att ta en plats i landslagstruppen. Annars är det slutspel som gäller och försöka göra ännu fler mål, säger Martin Söderberg.

Vadim Arkhipkin

För tränaren Ola Grönberg var det också lite av första dagen på det nya jobbet under det en timme långa ispasset.

– Det var bra fart för att vara första gången och det såg helt okey ut. Första helgen i september kommer vi ha ett träningsläger i Sandviken och bland annat möta Tellus.

Vilka förändringar i spelet kommer vi att märka av?

– Vi ska ha en trygg defensiv med bra fart framåt. Det är vad vi försöka få till.

Det är också klart att Patrik Fryklund och Ola Hallberg blir assisterande tränare till Grönberg.

FAKTA: Broberg på försäsongen

3/9: Broberg – Tellus

6/9: Broberg–Edsbyn

11/9: Broberg – Borlänge

15/9: Broberg–Bollnäs (DM)

17/9: Placeringsmatch (DM)

21/9: Broberg–Tillberga

30/9: Broberg–Sirius

5/10: Broberg–Sandviken:

13-16/10: World Cup i Sandviken (Västerås, Edsbyn, Dynamo Moskva)

28/10: Elitseriepremiär mot Gripen.

Mer läsning