Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Efter klagomålen – nu ska dålig lukt och buller i Östansjö by utredas

Dålig lukt och buller från Långtå och de intilliggande industrierna fick de boende i Östansjö by att skicka en protestlista till kommunen. – Vi kommer naturligtvis att återkoppla till de boende, säger Herman Claesson, förvaltningschef på Bygg- och miljöförvaltningen.

Annons

Boende i Östansjö by har i ett par års tid upplevt att den dåliga lukten och oväsendet från industriområdet och Långtå har försämrats. Ett tiotal personer har nu skrivit under en protestlista och lämnat in till Bygg- och miljöförvaltningen.

Bygg- och Miljöförvaltningen har låtit Söderhamn Nära ta del av skrivelsen.

– Som ett första steg har vi lämnat in skrivelsen till Söderhamn Nära så att de är medvetna om situationen, men vilka åtgärder som kommer att vidtas och hur vi ska gå vidare i frågan är för tidigt att säga, säger Herman Claesson, förvaltningschef på Bygg- och miljöförvaltningen.

Både Söderhamn Näras återvinningscentral och andra företag har verksamheter i området, och Herman Claesson menar att det är svårt att säga vad det är som stör utan att ha gjort ett större tillsynsarbete.

– Det kan vara många mindre störande ljud på olika tider från de olika verksamheterna, men som tillsammans upplevs som väldigt störande för de boende. Det är också väder och vind som spelar in, säger han.

Enligt Herman Claesson kommer det också att bli aktuellt att ta kontakt med de boende för att få en bättre bild av vad de upplever som störande.

– Naturligtvis ska vi återkoppla till de boende. Vi kommer absolut att hantera det på något sätt, och det kan bli aktuellt att ta ett helheltsgrepp över området för att komma fram till en lösning. Det kommer vi att diskutera, säger han.

Mer läsning

Annons